Nigel Eccles keert terug: van Daalder* naar Ratatouille Food & Wine*

Portret van chef-kok Nigel Eccles

Nigel Eccles keert terug: van Daalder* naar Ratatouille Food & Wine*

Chef-kok Nigel Eccles maakt een volgende stap in zijn carrière: hij gaat van Restaurant Daalder* in Amsterdam naar Ratatouille Food & Wine in Haarlem*, dat ook 16,5 punten scoort in de Gault&Millau-gids. Daarmee keert hij terug naar zijn roots én naar zijn oude leermeester Jozua Jaring, bij wie hij ooit zijn eerste stappen zette in de topgastronomie.

De komst van Eccles betekent een inhoudelijke versterking van het team van Ratatouille Food & Wine, dat bekendstaat om zijn verfijnde Franse keuken met eigentijdse invloeden. De samenwerking markeert een hernieuwde bundeling van krachten tussen twee chefs met een gedeelde visie op gastronomie.

'Het voelt als thuiskomen'

“Het voelt als thuiskomen", zegt Eccles. “Bij Jozua leerde ik wat koken op het hoogste niveau inhoudt. Na jaren ervaring op te hebben gedaan, (Brouwerskolkje by Moshik Roth in Overveen toen bekroond met twee sterren en Daalder by Dennis Huwaë) kijk ik er enorm naar uit om nu als volwaardig collega naast hem te staan en samen te bouwen aan iets bijzonders.”

Jozua Jaring over samenwerking

Chef-eigenaar Jozua Jaring vertelt: “Nigel is een talentvolle en gedreven chef. Ik heb zijn groei met trots gevolgd, en het is prachtig om hem nu weer in de keuken te hebben – deze keer als gelijke.”

Ambitie

Met deze uitbreiding onderstreept Ratatouille Food & Wine zijn ambitie om blijvend mee te draaien aan de culinaire top in Nederland. De eerste gezamenlijke menu’s van Jaring en Eccles worden binnenkort verwacht. Het team staat klaar om gasten te verwelkomen en hen een gastronomische ervaring te bieden waarin vakmanschap, creativiteit en gastvrijheid centraal staan, ondersteund door een van de meest onderscheidende wijnkaarten van de regio.

Artikel delen