De Nieuwe Winkel** uitgeroepen tot beste plantaardige restaurant ter wereld

Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel
Tags: vega(n)

De Nieuwe Winkel** uitgeroepen tot beste plantaardige restaurant ter wereld

Restaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen is op het Gastronomic Forum in Barcelona uitgeroepen tot het beste groenterestaurant ter wereld. Eigenaar en chef-kok Emile van der Staak kreeg de We're Smart Award op dinsdag 8 november. 

The Gastronomic Forum is een gastronomisch event waar dit jaar voor het eerst de We're Smart Green Awards werden uitgereikt. In de We're Smart Green Guide staat een top 100 met de beste plantaardige restaurants ter wereld. Van der Staak staat met zijn restaurant op nummer 1. We're Smart World is onder de indruk van de gerechten die geserveerd worden in Restaurant De Nieuwe Winkel: "We bezoeken elk jaar veel restaurants en het gebeurt zelden dat smaken, het verhaal en de innovatie zó perfect zijn. Het niveau van De Nieuwe Winkel groeit met de dag."

Mooi compliment

Van der Staak vertelt over zijn toekomstvisie in het persbericht van We're Smart World: "De keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. Veel van deze keuzes draaien om eten. Daarom geloven wij in botanische gastronomie: van gewone planten een gerecht maken om je vingers bij af te likken. Minder vlees en zuivel eten is de meest effectieve manier om onze ecosystemen te regenereren en hun vernietiging te voorkomen."

Artikel delen