In Amsterdam opende Kenneh, een West-Afrikaanse fine dining-zaak. Chef-kok en eigenaar is Samuka Kenneh, die voorheen werkte bij onder andere 212** in Amsterdam en Aan de Poel** in Amstelveen. "Elke hap vertelt een verhaal."
Bij restaurant Kenneh proeven gasten traditionele West-Afrikaanse gerechten. De regio heeft volgens eigenaar en chef-kok Samuka Kenneh een rijke eetcultuur, die nog grotendeels onbekend is in de Nederlandse fine dining-wereld.
Kenneh is geboren in Liberia en opgegroeid in Sierra Leone en brengt veel kennis en passie mee voor de West-Afrikaanse keuken. Na zijn verhuizing naar Nederland ontwikkelde hij zijn culinaire talenten door onder andere te werken in gerenommeerde restaurants en sterrenzaken. Zo werkte hij bij De Compagnon, Ron Gastrobar* en 212** (alle drie in Amsterdam), Aan de Poel** (Amstelveen) en De Kromme Watergang* (Hoofdplaat).
Het menu van Restaurant Kenneh is een reis door West-Afrika, waarbij traditionele gerechten opnieuw worden geïnterpreteerd met een moderne twist. Van Jollof Rice met Cabbage Stew uit Sierra Leone tot een verfijnde Yam Shito, die doet denken aan de straten van Ghana. “Elke hap vertelt een verhaal”, laat de chef weten. “We leggen de nadruk op duurzame gerechten, gecombineerd met authentieke West-Afrikaanse smaken.”