Restaurant Nazka uit Amsterdam wint Green Chef’s Hat 2025

Green Chef’s Hat 2025

Restaurant Nazka uit Amsterdam wint Green Chef’s Hat 2025

Koosh Kothari en Javier Francisco Rosado van Restaurant Nazka hebben op 23 september tijdens Gastvrij Rotterdam de prestigieuze Green Chef’s Hat 2025 gewonnen. De pure plant-kookwedstrijd, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met We’re Smart, bracht vijf topteams samen die streden om de titel.

Foto: Winnaars met de jury – Charlotte Mauritz, Annoncé Management 

De focus ligt bij deze wedstrijd op 100% plantaardig koken. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van de gastronomie. De deelnemers maakten een plantaardig viergangenmenu en een amuse.  

Jury

De finalisten werden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Frank Fol (Masterchef België en oprichter van We’re Smart Green Guide), Jonas Haegeman (chef bij De Vijf Seizoenen, bekroond met 5 Radijzen) en Yornie van Dijk (chef bij Basiliek*, ook bekroond met 5 Radijzen). Zij beoordeelden de deelnemers op de kwaliteit van een viergangenmenu en een amuse.

Bijzonder hoog niveau

Volgens de jury lag het niveau bijzonder hoog. Alle deelnemers beschikken over één of meerdere Radijzen van We’re Smart Green Guide, een erkenning voor groenterestaurants van topniveau. Het ene na het andere indrukwekkende gerecht werd gepresenteerd.

Frank Fol zei daarover: “Het bereiden van een goed wedstrijdgerecht is echt een uitdaging en de teams hebben allemaal gerechten gepresenteerd die zo op het menu van een Radijzen-restaurant kunnen.”

Inschrijven Green Chef's Hat 2026

Wie zich wil meten met de top van de groentegastronomie, kan zich vanaf 1 oktober inschrijven voor de voorrondes van de Green Chef’s Hat 2026. Deze vinden plaats tijdens de Horecava in januari.

De deelnemers aan de finale waren:

  • Restaurant Nazka uit Amsterdam (winnaar)
  • Restaurant Le Poirier uit Burgh-Haamstede
  • Camionette uit Antwerpen
  • Restaurant Merlet uit Schoorl
  • Restaurant Entropy uit Brussel
Artikel delen