Restaurant SAAM hoogste nieuwkomer in Gault&Millau Gids: 'Niet verwacht'

Restaurant SAAM

Restaurant SAAM hoogste nieuwkomer in Gault&Millau Gids: 'Niet verwacht'

Gault&Millau lanceerde vandaag hun gids in TivoliVredenburg in Utrecht. Hierin zijn ook nieuwe restaurants opgenomen. SAAM in Amstelveen werd samen met YANO in Rotterdam bekroond met een score van 14,5 en zijn de twee hoogste nieuwkomers in de gids. We spraken de eigenaar van SAAM na de uitreiking: "Het is een groot compliment om zo in de schijnwerpers te staan."

Goede samenwerking

In november vorig jaar opende restaurant SAAM haar deuren in Amstelveen. Eigenaren zijn Koen van der Plas, die eerder werkte bij Inter Scaldes*** (Kruiningen) en Kasteel Heemstede*, Margot Janse, die eerder werkte bij Le Quartier Français (Zuid-Afrika), Jasper Hermans en Henk Jan Beltman, ex-CEO van Tony Chocolonely. Met zoveel ervaring in één restaurant is het niet gek dat het restaurant een van de hoogste nieuwkomers is. Toch was het een grote verrassing voor het team. Van der Plas: "We zijn pas drie maanden open, dus we hadden het niet verwacht. Het is een mooi compliment om zo in de schijnwerpers te staan."

'Het is een uniek restaurant en het hele team werkt keihard'

Op het menu van SAAM staan Nederlandse en Zuid-Afrikaanse gerechten die geïnspireerd zijn op de ervaring die Janse opdeed tijdens haar werk in Zuid-Afrika. "Het is een uniek restaurant en het hele team werkt keihard. Hopelijk brengt deze erkenning van Gault&Millau ons iets als zaak. Als nieuw restaurant kunnen we dat goed gebruiken."

Toekomstplannen

Van der Plas vertelt dat hun toekomstplannen zijn om door te gaan waar ze nu mee bezig zijn. Pure en lekkere dingen maken. Toen we vroegen of ze liever een Michelinster wilden of een Gault&Millau-onderscheiding vertelt de eigenaar resoluut: "We willen het lekker allebei!"

Artikel delen