Restaurant Sfeer in Ittervoort, gerund door vader Rob, moeder Petra en zoon Jorn Pluis, is druk bezocht. Chef Rob gebruikt al decennialang de producten van Debic in het Limburgse familiebedrijf, en ook zijn beoogde opvolger Jorn is fan van de Debic Kookroom 20% Original. “Het is de finishing touch in de keuken.”
Foto's: Shootby | Kasper van ’t Hoff
Het begon met een eigen lunchroom in 1988. Met jarenlange horecaervaring op zak startten vader, moeder en zoon Pluis hun huidige restaurant zo’n acht jaar geleden. Welkom bij Restaurant Sfeer lunch & diner in Ittervoort, Midden-Limburg. Hier komen lokale gasten en vakantiegangers uit België en Duitsland om te genieten van klassieke en verfrissend moderne gerechten.
Niet voor niets is het een ideale uitvalsbasis om de Nederlandse en Belgische valleien en dalen te ontdekken. Maar ook de zakelijke bezoeker voelt zich er thuis. “Een sfeervol restaurant voor iedereen”, vertelt gastvrouw Petra.
Haar man Rob is chef-kok en restaurantmanager, zoon Jorn is de vernieuwer in de keuken. Hij werkt van jongs af aan in het familiebedrijf. Sinds de opening in 2017 is hij fulltime chef-kok, mét de ambitie om het bedrijf op termijn over te nemen.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Rob en Petra ontdekten de producten van Debic al jaren geleden als smaakmakers in de keuken. Petra: “Ik denk al 35, misschien wel 40 jaar geleden.” Rob: “Klopt. We zijn begonnen met de slagroom, de Debic Kookroom 20% Original kwam later. We zochten toen een alternatief voor een product dat van de markt verdween. Debic beviel goed, en nog steeds. We zijn er nooit meer van afgeweken.” De kookroom en slagroom van Debic behoren nog steeds tot de meest gebruikte producten in de keuken van Restaurant Sfeer
Allround kookroom met 20% vet. Voldoet aan de hoogste normen voor binding, textuur en smaak. Voordelen: ideaal voor soepen en sauzen, ongeëvenaarde functionaliteit in de keuken, meerdere keren te verhitten, schift niet, gaat velvorming tegen, bestand tegen zuren en alcohol. Ook stabiel tijdens invriezen en ontdooien. Verkrijgbaar in een- en tweeliterfles.
Jorn volgde een koksopleiding in het Belgische Hasselt en ontdekte daar zijn passie. “Ik vind het mooi om nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe smaken en recepten, maar ook nieuwe producten voor in de keuken. En om daar dan mijn eigen draai aan te geven. Daarmee wil ik onze gasten verrassen.” Een mooi voorbeeld is zijn koude voorgerecht ‘Lobster’, een recept met rivierkreeftjes, appel, bleekselderij en een saus van Debic kookroom en lookolie.
Jorn en Rob gebruiken de kookroom vooral als finishing touch. “De room is ideaal om gerechten mee op smaak te brengen. Hij is mooi qua dikte en dat zorgt voor een betere smaak en textuur”, zegt Jorn. Vader Rob vult aan: “De room is inderdaad relatief dik, stabiel en geeft een goede binding. Constante kwaliteit, dat is het.”
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Restaurant Sfeer is altijd goed gevuld en de omloopsnelheid van de producten is hoog. In een gemiddelde week gaat er zo’n 20 tot 25 liter Debic Kookroom 20% Original doorheen. Samen met de slagroom van Debic zetten vader en zoon deze producten in voor desserts, soepen, sauzen en diverse gerechten. “En als afwerking van de tomatensoep, dan maken we er een soort kruidencrème van”, zegt Jorn.
De gasten van de familie Pluis zijn er blij mee. “Mensen gaan tevreden naar huis, de opmaak vinden ze geweldig en het eten superlekker”, merkt Petra op. Dat bewijzen de vele vaste gasten die maandelijks, zelfs wekelijks, terugkeren naar de warme, rustieke inrichting van het restaurant. Sommige zakelijke bezoekers zien ze zelfs meerdere keren per week. Restaurant Sfeer is met recht een begrip in de omgeving.
Debic is een professioneel zuivelmerk voor bakkers en patissiers. Het bedrijf biedt een stevig basisassortiment zuivelproducten waarop zij blindelings kunnen vertrouwen en waarmee ze hun eigen unieke gerechten kunnen maken.