Taiko Cuisine, gevestigd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, heeft een speciaal menu ter ere van het Japanse Hanami-seizoen, geïntroduceerd. Gasten kunnen kiezen uit een 5- of 8-gangen Omakase-menu, waarin de bloei van de sakura centraal staat.
Het Hanami-menu is een culinaire ode aan de Japanse traditie van het vieren van de kersenbloesem. Chef-kok Schilo van Coevorden laat zich hiervoor inspireren door seizoensproducten en Japanse smaken, met aandacht voor presentatie en subtiliteit. Elk gerecht weerspiegelt de kleuren en geuren van het voorjaar en vertaalt dit naar een verfijnde smaakbeleving.
*Tekst gaat verder onder de foto.
Gasten kunnen onder meer rekenen op gerechten zoals gekoelde aspergecrème met Hollandse garnalen, Balfego-tonijn met sakura-ponzu en een dessert van witte chocolade met sakura en framboos. Ook vegetariërs komen aan hun trekken met een apart Omakase-menu, waarin onder andere sushi, miso-knolselderij en een curry van seizoensgroenten centraal staan.
Het menu is beschikbaar in varianten van vijf of acht gangen. Wie de beleving compleet wil maken, kan kiezen voor bijpassende wijn- of sakepairings.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Taiko Cuisine, het Aziatische geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels. Het restaurant bevindt zich op de locatie waar ooit de percussie-afdeling van de oude muziekschool was. Ieder weekend begeleidt een Taiko drumspeler de avond met sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van smaken en texturen uit het Verre Oosten, allemaal modern-Aziatisch geïnspireerd. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten.