Rijst is het 'ingrediënt van het jaar' bij restaurant Taiko Cuisine in Amsterdam

Taiko Cuisine - Header

Rijst is het 'ingrediënt van het jaar' bij restaurant Taiko Cuisine in Amsterdam

Taiko Cuisine, het restaurant van het Amsterdamse Conservatorium Hotel, door Gault&Millau benoemd tot ‘Best Asian Restaurant 2023’, lanceerde op 30 oktober het ingrediënt van het jaar: rijst. Chef Schilo van Coevorden stelt het product in zijn menu een jaar lang centraal. Voorgaande jaren waren het ingrediënten als red king crab, hida wagyu-vlees en wasabi.


Headerfoto: V.l.n.r. Pedro Banzuzi (Chef de Cuisine), & Schilo van Coevorden (Executive Chef)

Rijst, essentieel element uit de Aziatische keuken

Rijst, de meest bekende en veelzijdige graansoort ter wereld, stamt oorspronkelijk uit het oosten van Azië. Resten van rijstvelden onthullen hier een cultuur van duizenden jaren her. Inmiddels is rijst, met zijn vele gezonde eigenschappen en veelzijdige culinaire toepasbaarheid, wereldwijd een van de populairste ingrediënten in de moderne keuken.

Aanleiding voor Taiko’s chef Van Coevordens om zijn gasten mee te nemen naar het verre Oosten en van deze ogenschijnlijk eenvoudige graansoort een exclusieve specialiteit te maken. In het jaar van de rijst staan gerechten als Nigiri Amai, Congee with Local Clams en Wagyu Sake Kasu op de kaart.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Taiko Cuisine - Rijst 3
Taiko Cuisine - Ritesh Chakawri & Valerio Pulvirenti
Ritesh Chakawri (Taiko Manager) & Valerio Pulvirenti (Sommelier)

Taiko Cuisine, eigentijdse kijk op Aziatisch geïnspireerde keuken

Taiko Cuisine is gevestigd in wat vroeger het drumlokaal van de muziekschool was. Kenmerkend voor Taiko’s keuken is Van Coevordens benadering van culinaire geneugten uit het Oosten en het Westen. Hij vermengt Taiko Cuisine Aziatische gerechten met ingrediënten uit de streek. 

Taiko Cuisine - Rijs 2 Taiko Cuisine - Rijst
Artikel delen