Stephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d’Or Nederland

Stephen Nijst Bocuse d'Or Nederland

Stephan Nijst treedt toe tot bestuur Bocuse d’Or Nederland

Bocuse d’Or Nederland heeft chef Stephan Nijst benoemd als nieuw lid van het bestuur. Met zijn ervaring als oud-deelnemer aan de internationale kookwedstrijd en zijn loopbaan binnen verschillende keukens op Michelin- en Bib Gourmand-niveau, voegt Nijst praktijkgerichte expertise toe aan het team.

Foto: Lyan van Furth

Uitbreiding bestuur

Eerder dit jaar trad ook Arjan Speelman, chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu** in Amsterdam, toe tot het bestuur. De uitbreiding van het bestuur is onderdeel van een bredere ontwikkeling binnen Bocuse d’Or Nederland om het nationale platform voor kookwedstrijden te professionaliseren en toekomstbestendig te maken.

Focus op samenwerking en begeleiding

Binnen zijn nieuwe rol zal Nijst zich, samen met bestuurslid Marcel de Leeuw, richten op het opzetten en onderhouden van samenwerkingsverbanden met partners. Deze partnerships zijn bedoeld om deelnemende chefs beter te ondersteunen bij hun voorbereiding op de (inter)nationale wedstrijden. Daarnaast wil Nijst zijn rol benutten om jonge chefs te begeleiden in hun technische en creatieve ontwikkeling. Naast zijn bestuursfunctie is hij ook werkzaam als culinair redacteur bij BCBG Magazine.

Artikel delen