Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar pakt het hotel uit met culinaire ervaringen en evenementen waar cacao centraal staat. Samen met de Venezolaanse sterrenchef Enrique Limardo brengt Hilton een unieke smaakbeleving naar de stad. Tot en met 15 februari serveert Hilton Amsterdam in zowel de Half Moon Lounge als Roberto’s Restaurant een cacao-menu.
Sterrenchef Enrique Limardo brengt traditionele Latijns-Amerikaanse smaken samen met moderne technieken en benadrukt daarbij de culturele en culinaire waarde van cacao. Voor hem is cacao een symbool van zijn Venezolaanse afkomst, en gebruikt hij het om anderen kennis te laten maken met zijn cultuur.
Voor Hilton Amsterdam creëerde Limardo gerechten die zijn innovatieve aanpak benadrukken. In Roberto’s Restaurant wordt bijvoorbeeld een risotto geserveerd met pecorino, peper en gekarameliseerde cacaonibs, of gesauteerde foie gras met guave en wittechocoladecompote. In de Half Moon Lounge staat onder andere de Chocoa Smash Burger op het menu, met Oaxacaanse ananas’mole’ met cacao, een gebakken eitje en Old Amsterdam-kaas.
Van 15 januari tot 15 februari viert Roberto’s Restaurant de veelzijdigheid van cacao in samenwerking met het Chocoa Festival. Chef Limardo heeft speciaal voor deze maand een cacao-menu samengesteld, met aandacht voor duurzaamheid en eerlijke productie.
Tijdens het Chocolade Festival Amsterdam serveert de Half Moon Lounge een tropische cacao-cocktail met rum, cacaosap, limoensap en kokossuikersiroop.
Op dinsdag 4 februari vindt een exclusief diner plaats, waar gasten in een intieme setting kunnen genieten van de culinaire creaties van de chef. Hij deelt deze avond zijn inspiratie en visie op de rol van cacao in de moderne gastronomie.
Op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari, wordt het cacao-menu geserveerd in een warme Italiaanse ambiance, met livemuziek en een romantische sfeer.
Meer informatie over de evenementen en diners vind je hier.