SVH organiseert 'Meestertour' voor horecastudenten in Week van de Horeca

SVH Meestertour

SVH organiseert 'Meestertour' voor horecastudenten in Week van de Horeca

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) biedt studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen de  kans om mee te gaan op SVH Meestertour donderdag 22 september 2022 tijdens de Week van de Horeca. De organisaties willen hiermee een positieve impuls geven aan zowel het horecaonderwijs als de horecazaken zelf. 

Overdracht op de nieuwe generatie

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Als je ziet met wat voor passie, positiviteit en bevlogenheid SVH Meesters over hun vak praten, dan weet je dat het enorm waardevol is wanneer zij dit overdragen op de nieuwe generatie horecastudenten. Daarom organiseren we dit jaar een SVH Meestertour speciaal voor horecastudenten en laten we studenten en leerlingen graag kennismaken met dé top van de Nederlandse gastronomie. Ze proeven en zien tijdens de tour hoe het allemaal werkt op het allerhoogste niveau in de horeca. Als kers op de taart brengen we een 'supercool' bezoek aan een SVH Meesterijsbereider en leren ze hoe je het heerlijkste ijs maakt."

Kennis maken met het hoogste segment 

Volgens initiatiefnemer van de Week van de Horeca, Lennart Maas, is het enorm belangrijk om jongeren meer kennis te laten maken met dit hoogste segment binnen de horeca. "Als horecastudent spendeer je een groot deel van je tijd op de opleiding zelf of in je stagebedrijf. De kans krijgen om bij een sterrenzaak ontvangen te worden door SVH Meesters, is uniek en heeft enorm veel impact. Met deze SVH Meestertour willen we dan ook bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vervolgen van hun carrière in de horeca."

'Zo vaak kom je als horecastudent niet bij een sterrenzaak binnen;

Social Challenge SVH Meestertour

Voor studenten en leerlingen die graag mee willen op tour heeft SVH een speciale social challenge uitgeschreven. Meedoen kan tot dinsdag 20 september en is heel simpel, laat de organisatie weten. 'Zet je favoriete horecazaak op social media in de spotlights met creatieve content. Als student of leerling maak je vervolgens kans geselecteerd te worden voor 2 plekken in de tour.'

Positieve impuls

De Week van de Horeca vindt plaats van maandag 19 tot en met 24 september 2022. Een belangrijk doel van de Week van de Horeca is op een zo groot mogelijke schaal laten zien hoe mooi de Nederlandse horeca is en hoe gaaf het is om in deze sector te leren, studeren, werken en carrière te maken. Met de SVH Meestertour wil de organisatie samen met SVH een positieve impuls geven aan zowel het horecaonderwijs als de horecazaken zelf.

Artikel delen