New Generation Chefs Verkiezing: podium voor plantaardig kooktalent

The New Generation Chefs Verkiezing

New Generation Chefs Verkiezing: podium voor plantaardig kooktalent

The Farm Kitchen, een duurzaam foodconcept, biedt met de jaarlijkse New Generation Chefs Verkiezing een podium aan getalenteerde chefs die de transitie naar gezond en duurzaam eten vertalen naar verleidelijke, smaakvolle gerechten. Dit jaar won Efthymia Veliskaki en het jaar ervoor Lotte Vermeer. Horeca-modemerk Chaud Devant deelt en ondersteunt deze missie en hoopt dat veel chefs geïnspireerd raken om zich op te geven voor de volgende editie in 2024.

Foto: Jonathan Karphatios ( The Farm Kitchen) en winnares Efthymia Veliskaki
Fotograaf: Sunny Side Up

Anders durven denken

Jonathan Karphatios, eigenaar van The Farm Kitchen en initiatiefnemer en organisator van The New Generation Chefs Verkiezing: “Ons voedselsysteem moet helemaal om en als we chefs op dezelfde oude manier blijven opleiden gaat dat niet lukken. Nu staat er bij elk sterrenrestaurant kreeft, coquilles, truffel, ganzenlever en rood vlees op de kaart. Het probleem is het onderwijs in Nederland: er is te weinig ruimte voor vernieuwing, eigen inbreng en creativiteit."

'We weten nog zo weinig van plant based eten'

"Ik heb deze verkiezing opgezet om een platform te bieden aan mensen die niet opgeleid zijn als chef, maar wel goede chefs zijn en aan chefs die anders durven te denken. Het systeem klopt nu niet, maar we willen altijd geïnspireerd worden door eten en nieuwe smaken ontdekken. We weten nog zo weinig van plant based eten. Zo zijn er 15.000 verschillende bonen. We hebben nog zo veel te ontdekken.”

* De tekst gaat onder de foto verder.

Chef Jacket Lady Nordic Green #275

De winnaressen uit 2023, Efthymia Veliskaki (links) en Lotte Vermeer (rechts) in Chef Jacket Lady Nordic Green

Over Chaud Devant

Chaud Devant is een inspirerend en veelzijdig modemerk voor horecaprofessionals. "Onze liefde voor gastronomie drijft ons. Iedere dag. Ons hart gaat sneller kloppen als het vuur in de keuken brandt. De mensen die iedere dag opnieuw het beste van zichzelf geven om de gasten gelukkig te maken verdienen onze inzet en bewondering. Al meer dan 25 jaar worden wij geïnspireerd en creëren wij met veel plezier kleding voor onze helden. Hun gedrevenheid is onze brandstof."
New Generation Chefs-Efthymia Veliskaki

Inspiratie uit natuur, muziek en cultuur

Efthymia Veliskaki, winnares 2023: “Ik heb door deze verkiezing veel nieuwe mensen ontmoet die hetzelfde doel en dezelfde missie hebben. Mijn inspiratie komt uit de natuur, muziek en cultuur. Ook kleuren zijn belangrijk voor mij. Je eet immers in eerste instantie met je ogen. Het is fijn om samen te brainstormen en deze verkiezing bij een groter publiek onder de aandacht te krijgen. Ik hoop volgend jaar op meer exposure en meer publiek. We moeten er nog meer een feestje van maken."

Gek op zeewier

Lotte Vermeer, winnares 2022: “Ik vind het belangrijk zo veel mogelijk mensen te inspireren om plantaardig te eten. Doordat ik deze verkiezing won hebben grote bedrijven mij gevonden en heb ik zo een stem gekregen. Mensen weten helaas nog zo weinig van echt eten. Zelf ben ik gek op zeewier, dat is zo'n mooi product. Het groeit een meter per dag en zit vol vitaminen, mineralen en spoorelementen. Daar kunnen we de hele wereld mee voeden."   

Artikel delen