Tips voor het opstellen van een kindermenukaart in de horeca

Kindermenu Van Geloven

Tips voor het opstellen van een kindermenukaart in de horeca

Uit eten gaan met kinderen kan soms een heel avontuur zijn. Kinderen zijn een unieke doelgroep en hier kan jij als ondernemer op inspelen. Als je ouders tevreden houdt, komen ze vaker terug. Het is daarom slim om je aan te passen aan de veranderende behoeften van kinderen en gerechten aan te bieden die hierbij aansluiten.

Is jouw zaak kindvriendelijk?

Een goede kindermenukaart is cruciaal om gezinnen aan te trekken. Denk goed na over de volgende punten:

  • Een aparte kindermenukaart of één kaart?: Een aparte kaart maakt het voor kinderen makkelijker om een keuze te maken en daardoor voelen ze zich speciaal. Het geeft je ook de kans om creatief te zijn met de vormgeving. Daarnaast kun je extra informatie geven over complexe gerechten of onbekende ingrediënten. Als je kiest voor één kaart, markeer dan duidelijk de kindersectie.
  • De prijsstelling van het kindermenu is essentieel: Zorg voor een betaalbaar kindermenu. Dit stimuleert ouders om hun kinderen mee te nemen. Denk ook goed na over de prijsbepaling. Een slimme deal kan zowel aantrekkelijk geprijsd zijn voor gasten als winstgevend voor je zaak.
  • Allergieën en dieetwensen: Allergieën en speciale dieetwensen zijn belangrijk, zelfs voor de jongste gasten. Ben duidelijk in de communicatie over de ingrediënten en eventuele allergenen in elk gerecht. Bied altijd alternatieven aan zoals vegetarische, gluten- of lactosevrije opties.
  • Creatieve presentatie: Een creatieve presentatie van kindergerechten en het geven van leuke namen kan de maaltijd nog aantrekkelijker maken. Dit hoeft geen extra inspanning van de keuken te vragen. Probeer het eens bij feestdagen, zoals Halloween. Daarnaast kun je interactieve elementen toevoegen aan de kindermenukaart, zoals kleurplaten en spelletjes. Dit houdt kinderen bezig terwijl ze wachten. Als je geen aparte kindermenukaart hebt, zorg dan voor andere vormen van entertainment zoals een kinderplacemat of een speelhoek. Wanneer kinderen zich vermaken en ouders ontspannen kunnen eten, verhoogt dit de kans op herhaalbezoeken en positieve mond-tot-mondreclame.

Gemak en comfort

Een speciaal kindermenu is slechts één aspect. Zorg voor gemak en comfort voor kinderen en hun ouders. Denk hierbij aan:

  • Toegankelijkheid voor kinderwagens.
  • Beschikbaarheid van kinderstoelen en kindvriendelijk bestek en bekers.
  • Personeel dat aandacht geeft aan de kinderen van je gasten.
  • Zorg ook voor een verschoningsruimte voor baby's.

Wil je weten hoe kindvriendelijk jouw zaak werkelijk is? Nodig ouders uit voor feedback in ruil voor een maaltijd.

Smaakvolle snacks

Met het uitgebreide en hoogwaardige assortiment van Van Geloven zorg je ervoor dat de kindermenukaart altijd gevuld is met de meest smaakvolle snacks. Ga aan de slag en maak de volgende generatie gasten alvast fan van jouw zaak!

Bekijk hier het assortiment!

Artikel delen