Vakantiepark De Kempervennen kiest voor duurzame leveranciers

Kathy van vakantiepark De Kempervennen

Vakantiepark De Kempervennen kiest voor duurzame leveranciers

Een biodiversiteitsplan, afval scheiden en een groot aanbod aan vega gerechten in de restaurants. CenterParcs heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Bij het park De Kempervennen, onder Eindhoven, is dat te zien in de menukaart van de drie restaurant's op het park (Grand Café, Fuego en Nonna’s Family Pizza é Pasta).

Tekst: Janneke Vermeulen
Foto's: Rob Lipsius

Gasten zijn enthousiast

“De no chicken nuggets in het kindermenu bij Grand Café zijn bijvoorbeeld vegetarisch, net als de shoarma op de pizza bij restaurant Nonna’s. Onze gasten zijn er erg enthousiast over - ze proeven vaak geen verschil met de vleesvarianten”, vertelt Kathy Bolte. Ze is Manager Food & Quality bij Albron, de vaste cateraar van Center Parcs. Ook bij Albron staat duurzaamheid hoog op het prioriteitenlijstje.

'We kiezen voor duurzame leveranciers, zoals Enkco'

Bolte: “CO2-reductie, het terugdringen van verspilling en de eiwittransitie zijn hier grote thema’s. Daar zijn we continu mee bezig en kiezen we ook onze leveranciers op uit.” Al het vlees en een aantal vega(n) producten voor Center Parcs komen van vleesleverancier Enkco, onderdeel van Van Loon Group, het moederbedrijf van Enkco waarmee Centerparcs al veertig jaar samenwerkt.

Kathy-Vakantiepark-De-Kempervennen-Enkco-Rob-Lipsius-2

Vega(n) alternatieven

Volgens Bolte vertrouwen de gasten van de restaurants van De Kempervennen erop dat de trends worden gevolgd. “We vermelden het niet expliciet op de menukaarten, maar gasten verwachten bij ons een ruim aanbod aan vegetarische en vegan gerechten te vinden en ze rekenen erop dat we verantwoord vlees serveren.” Die verwachtingen zijn bij Enkco in goede handen. Al het rundvlees heeft namelijk twee Beter Leven-sterren; het varkensvlees één Beter Levenster. Het kippenvlees waarvan Enkco kipballetjes maakt, is afkomstig van Kipster, een producent die verantwoord met de kippen omgaat.

Verkleinde vleesporties van Enkco

Bolte vertelt hoe het vlees in gerechten wordt toegepast: "Bij Nonna’s staat een heerlijk malse rundertournedos op de kaart, geserveerd met tagliatelle, ratatouille en een pittige Arrabiatasaus. De vleesporties zijn trouwens verkleind. Zo zijn de biefstukgroottes van 200 naar 180 gram teruggebracht. Bij Grand Café staat de klassieke schnitzel op het menu, lekker geserveerd met frietjes en de keuze om uit te breiden met spek, gebakken champignons en ui. En voor veel gerechten hebben we een vega of vegan alternatief. Zo staat er bij Grand Café een vegan poké bowl op de kaart en serveren we ook vegan nuggets van Enkco.”

Bij Fuego kunnen gasten zelf hun burger samenstellen, vertelt Bolte: “Gasten hebben de keuze uit een rund-, kip- of vega burger. De duurzame runderburger wordt gemaakt door Enkco van 2 sterren Beter Leven rundvlees. Daarbij kunnen de gasten hun broodje, saus, topping en kaas zelf kiezen. Het concept is een dikke hit.”

RL400100-min Kathy-Vakantiepark-De-Kempervennen-Rob-Lipsius-2

Over Enkco

De producten van Enkco spelen in op het personeelstekort in de horeca. Processen in de keuken moeten simpeler worden, waardoor je gerechten makkelijk én snel bereidt. Daarnaast maken consumenten vaker duurzame keuzes, maar deze mogen niet ten koste gaan van de smaak. Enkco stemt haar producten af op deze thema's en heeft convenience producten, vleesvervangers én heroes met vlees uit hun eigen keten. Benieuwd?

Bekijk het volledige assortiment

Artikel delen