Vijf hotspots op de Wadden: van kipconcept tot duurzaam restaurant

Vijf hotspots op de Wadden: van kipconcept tot duurzaam restaurant

Het barst van de toffe horecaplekken op de Wadden! Van kipconcept tot high-end restaurant: deze vijf zaken, ontworpen door horeca-designbureau Estida en stuk voor stuk inspirerende plekken, mag je zeker niet missen.

1. Pollo op Texel

Met Pollo opende ondernemer Vincent Hoekstra het eerste kipconcept op Texel. Een toegankelijke zaak waar met eenvoudige en effectieve middelen een spectaculair interieur is gerealiseerd. De dominante kleuren zijn geel en turquoise, aan het plafond hangen veren en aan de wand prijkt een hen wier gekraai wordt weergegeven met neonlicht. Het hele interieur is aangekleed met bijzondere vormen van eikenhouten latten. Bij de op maat gemaakte kruidenwand kunnen gasten hun eigen kruiden plukken.

Estida-Pollo-terschelling Normaal Restaurant-Pollo-deuren


2. Tante Sjaan op Texel

Binnenkort opent in De Koog op Texel Tante Sjaan, tevens van ondernemer Vincent Hoekstra (Pollo). Het wordt een laagdrempelig en toegankelijk restaurant in een gezellige retro huiskamerstijl. Het creatieve interieur bevat vintage meubels en elementen met vintage-look. De stalen rekken in verschillende kleuren geven de zaak een bijzondere uitstraling. Ook tof: de serre die helemaal rondom de zaak loopt.

Tante-Sjaan-Estida Estida-Tante-Sjaan

 

3. Op Oost op Texel

Texel meets Ibiza: zo laten de stijl en sfeer van Hotel Op Oost en bijbehorend restaurant Het Kookatelier (Oosterend, Texel) zich het beste omschrijven. Eigenaren Valerie Jongeneel en chef-kok Joram Timmerman maakten hier, op 150 meter van het wad, een serene plek met veel lichte kleuren en natuurlijk materiaalgebruik zoals hout, riet en marmer. Gasten kunnen bij Op Oost terecht voor een pure en luxe totaalervaring van slapen en eten. Het hotel bevat twaalf chique suites, allemaal uniek in indeling en karakter. In Het Kookatelier krijgen gasten gastronomische hoogstandjes geserveerd gebaseerd op de natuur op en rondom het eiland. 
Meer weten over Estida? Bezoek hun website!
Estida design hotelkamer Op Oost wadden

4. Nobel op Ameland

Hotel Nobel is een begrip op Ameland. Het bedrijf (met ook een eigen proeflokaal, slijterij, likeur, jenever, gin en opleiding Nobel Academy) is in handen van familie Nobel en wordt inmiddels gerund door de vierde generatie. Bij de make-over in 2018 is de authentieke en nautische uitstraling met styling en details naar een hoger niveau getild. Veel elementen uit het interieur zijn behouden en gerestaureerd, maar ook de nieuwe meubels en details ademen nostalgie. In 2023 is ook het proeflokaal – met spectaculaire ronde bar en de fles voor de limited edition van likeur het Nobeltje – is onder handen genomen.

Nobel-restaurant Nobel-slijterij

Meer weten?

Wil je meer te weten komen Estida? Klik dan hier!

 

5. Hotel Prins Hendrik op Texel

Bij Hotel Prins Hendrik spelen de weidevogels van Texel de hoofdrol. Eigenaar Ernst Weyschede liet het hotel de afgelopen jaren in drie fases verbouwen. De kamers en centrale ruimtes zijn qua kleurgebruik, meubels en printwerk helemaal geïnspireerd op de verschillende weidevogels en hun eieren. Het gevolg is een uitgesproken, kleurrijk en gestileerd ontwerp dat naadloos aansluit bij het eilandgevoel waar ook niet-hotelgasten op afkomen.
Hotelkamer-op-oost-1 Paarse-hotelkamer-op-oost-1
Artikel delen