Werner Loens onthult 40 jaar Michelin-geheimen in nieuw boek

Boek

Werner Loens onthult 40 jaar Michelin-geheimen in nieuw boek

Anoniem aan tafel biedt een unieke inkijk in de wereld van de Michelingids, verteld door voormalig inspecteur Werner Loens. Het boek schetst een beeld van anonieme restaurantbezoeken, beoordelingssystemen en de zoektocht naar gastronomische perfectie.

20.000 rapporten, 8.500 maaltijden

Loens begon zijn carrière als inspecteur en groeide uit tot hoofdinspecteur en algemeen directeur voor de Benelux. In die hoedanigheid bezocht hij twee restaurants per dag, schreef hij 20.000 rapporten en proefde hij 8.500 maaltijden in meer dan twintig landen. “Gelukkig is eten het liefste wat hij doet. Vaak alleen, altijd anoniem”, aldus de uitgever. Zijn werk bij Michelin duurde bijna veertig jaar, een periode waarin hij duizenden chefs ontmoette en vele culinaire trends zag komen en gaan.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Boek

Hoogte- en dieptepunten

In Anoniem aan tafel combineert Loens persoonlijke ervaringen met observaties over het ambacht, de smaak, de creativiteit en het karakter die nodig zijn om als restaurant het verschil te maken. Hij deelt hoogte- en dieptepunten uit zijn loopbaan, van fel bevochten sterren tot pijnlijke teleurstellingen.

Bijdragen van topchefs

Het boek bevat ook bijdragen van prominente chefs zoals Jannis en Claudia Brevet (Inter Scaldes), Robert Kranenborg (La Rive) en Jacob Jan Boerma (De Leest), evenals een persoonlijke ode van Loens aan Jonnie Boer.

Artikel delen