Jakob Nieuwenhuijsen van Club Cabo in Zandvoort: ‘Wij doen echt iets anders'

Jakob Nieuwenhuijsen en Cabo in Zandvoort

Jakob Nieuwenhuijsen van Club Cabo in Zandvoort: ‘Wij doen echt iets anders'

In juni 2022 openden Jakob Nieuwenhuijsen en Bob van Gerwen Club Cabo in Zandvoort. Een beachclub die je mee terugneemt naar de jaren 80 en Miami South Beach. Hoe gaat het met de strandtent? En wat zijn de verwachtingen van dit strandseizoen? “Als het mooi weer is tijdens de vakantie is het hier elke dag vrijdag.”

Tekst: Madelief de Weerd

Jakob Nieuwenhuijsen opende vorig jaar met Bob van Gerwen Club Cabo in Zandvoort. De heren leerden elkaar kennen bij Tijn Akersloot, ook in Zandvoort, toen in handen van ondernemers Lodewijk Keulen en Esgo Kuiper. Met zijn vieren hadden ze het idee om Club Cabo te openen. “Bob en ik zijn de managing partners en Lodewijk, Esgo en andere stille vennoten zijn ons klankbord. Naar hen gaan we toe met vragen.”

'We doen echt iets anders dan andere strandtenten'

De strandtent is een moderne visie op het Caraïbische strandgevoel met een knipoog naar de jaren 80 en Miami South Beach. Overal waar je kijkt zie je neonkleuren, vrolijke flamingo’s en fonkelende discoballen. “We doen echt iets anders dan andere strandtenten”, vertelt Nieuwenhuijsen. “Hier in Zandvoort zie je veel stijlen als ‘Ibiza chic’ en ‘rotan Bali’. Collega’s doen dit al erg goed, dus wij wilden een eigen en nieuw concept. Dat werd Club Cabo.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Cabo-Zandvoort-13

 

Cabo-Zandvoort-10 Cabo-Zandvoort-9

Hoe gaat het bij Club Cabo?

Het loopt volgens Nieuwenhuijsen erg goed en inmiddels is Club Cabo alweer een jaar open met uitzondering van de wintermaanden (november, december en januari). De ondernemers vonden het spannend om voor het eerst in de koudere maanden open te zijn, want zouden er wel gasten komen? “Ja, maar je moet mensen wel echt trekken om ze deze kant op te krijgen”, vertelt Nieuwenhuijsen. “Dit deden we bijvoorbeeld door elke maand een disco-avond te organiseren en iets te doen tijdens Pasen en Moederdag.”

'Je hebt een warme voorjaarsdag nodig, zodat veel mensen komen'

“Het voorjaar was magertjes. We hadden veel koude wind, waardoor er minder gasten waren. Eigenlijk heb je een warme voorjaarsdag nodig, zodat veel mensen komen. Zo’n warme voorjaarsdag hadden we nu niet. Gelukkig is de zomer vroeg begonnen en loopt Club Cabo helemaal vol. Iedereen weet ons goed te vinden.”

De kracht van lokaal

Dat gasten Club Cabo zo goed weten te vinden, komt door de socialmedia-uitingen en mond-tot-mondreclame. Ook nodigen de ondernemers regelmatig foodbloggers uit om te komen eten en te schrijven over Club Cabo en zijn ze sponsor van de lokale hockeyclub. “We geloven in de kracht van lokaal”, geeft Nieuwenhuijsen aan. "We willen de mensen aanspreken die hier in Zandvoort, Haarlem, Aerdenhout en Bentveld wonen. Zij zijn degenen die in maart en april al komen. Amsterdam en andere steden komen er dan in de zomer achteraan. Langzaamaan gaat het zingen en wordt erover gesproken. Zo ontstaat het.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Cabo-Zandvoort-14

 

Cabo-Zandvoort-6 Cabo-Zandvoort-8

Verwachting van dit strandseizoen

Ondernemer Jakob Nieuwenhuijsen werkte altijd al in de hospitality-wereld én is acteur. Zo was hij te zien in onder andere in GTST en Flikken Maastricht. Binnenkort speelt hij in een nieuwe serie, waarvan hij de naam nog niet mag noemen. Hij kijkt uit naar het moment dat de zomervakantie start en het mooie weer voor volle stranden zorgt. “Dan is het hier elke dag vrijdag”, vertelt hij. “We maken er dan echt een feestje van bij Club Cabo met een dj-booth op het terras, waarbij alle jaren 80-hits voorbij komen. Soms ontstaat er spontaan een feestje en is iedereen aan het dansen. Dát is wie wij willen zijn. Vorige zomer was het weer goed en deze zomer begint ook goed. Ik verwacht veel mensen uit Amsterdam die de hele dag op het strand zijn.”

De beachclub heeft losse strandbedden en luxe strandbedden met service. Hierdoor kunnen gasten niet alleen borrelen en eten bij Club Cabo, maar hier ook de hele dag doorbrengen. “Dat totaalpakket aanbieden, vind ik zó leuk. We starten de dag met een kop koffie en rustige salsamuziek en eindigen met jaren 80-discomuziek en een feestje.”

Toekomstplannen

Op dit moment focussen Nieuwenhuijsen en Van Gerwen zich volledig op de strandtent. “Dit is de eerste zaak van mij en Bob na vele jaren ervaring opgedaan te hebben op het strand. Het zou wel geweldig zijn als we nog een Club Cabo kunnen openen op een andere locatie. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Cabo-Zandvoort-4 Cabo-Zandvoort-3
Artikel delen