Entree Awards 2023: Café Eijck in Arnhem wint categorie Best New Café

Café Eijck Entree Awards

Entree Awards 2023: Café Eijck in Arnhem wint categorie Best New Café

In de categorie Best New Café is Café Eijck in Arnhem uitgroepen tot winnaar. Koppel Sem Teunnissen en Roos-Marijn Somer zijn de eigenaren van het café. De laagdrempelige, knusse bruine kroeg is dé huiskamer van de buurt. De jury is onder de indruk van het lef en de overtuiging van de jonge ondernemers. In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Café wordt mogelijk gemaakt door De Klok Dranken

Juryteam: Jeroen Veldkamp en Patrick Van Asch

Over Café Eijck in Arnhem

Het koppel Sem Teunnissen en Roos-Marijn Somer opende begin 2023 Café Eijck, in een fraai hoekpand in Arnhem waar voorheen BABO zat. Leuk: hier leerden ze elkaar kennenwaarna ze ook een cateringbedrijf in het fine dining-segment runden. Teunnissen met zijn culinaire achtergrond als chef en Somer als gastvrouw. Met deze ervaringen als bagage, vonden ze het tijd voor een eigen café. “Een café waar je óók heel goed kunt eten", vertellen ze.  De ondernemers willen dat gasten zich er de hele dag welkom voelen: van koffie tot lunch, en van borrel tot diner tot de latere uurtjes. En dat mensen lang binnenblijven in het weekend, daar zorgt de ontspannen sfeer wel voor.

Lees het juryrapport onder de foto's

Eijck_Entree Awards_Best New Café_1 Eijck_Entree Awards_Best New Café_2

Juryrapporten

Concept 

Café Eijck is niet op een tekentafel ontstaan. Het is geen bedacht concept dat alle punten aantikt, waardoor het cliché kan overkomen. Het is juist een concept van jonge eigenaren, die het op een frisse manier doen zoals ze het zelf leuk vinden en F&B serveren die ze zelf lekker vinden. De café-setting is bruin, donker, knus. Het is heel laagdrempelig waardoor je het gevoel hebt dat je in een bruine kroeg zit.

Buurtfunctie 

De buurtfunctie is echt heel goed. Ze zitten in een pand waar vroeger café BABO zat. En BABO was de buurt. Je hebt er veel studenten, of bewoners op een etage – er zijn weinig tuinen. Als je eruit wil, ga je naar de kroeg. Dat hebben zij opgepakt en nog mooier uitgebouwd. Het is de huiskamer van de buurt. Sommigen zeggen dat ze dit zijn en zetten het groot op hun website. Dat zeggen ze bij Eijck niet, maar ze zijn het wél.

Ondernemerschap 

De eigenaren zijn heel erg bezig zijn met hun gasten en de omgeving. Zo maakten ze de juryleden onderdeel van hun community. Het getuigt van lef en overtuiging dat, als je net een zaak start, je de goede marges durft te rekenen en de juiste prijs van het product te vragen. Ze vragen bijvoorbeeld 3,75 euro voor een glas bier en schenken een fles barolo voor 75 euro, dan sta je voor je product. 

Interieur 

Het interieur is wat je hoopt te zien in deze categorie. Het is een mooie bruine kroeg, waar rekening is gehouden met werkruimte achter de bar. De keuken is relatief klein, je ziet ook dat-ie later is toegevoegd, maar is wel zo ingericht dat ze er alles op niveau uitkrijgen. Ook de kelder zag er zeer gestructureerd uit. Als bonus staat daar een grote limoncello-installatie, je waant je in Londen of Berlijn.

Service

Het was leuk dat iedereen op de jury afstapte om zich voor te stellen. De eigenaren zijn een leuk, blij stel, je merkt oprechte gastvrijheid. Dat brengen ze ook over op hun personeel. Als je zelf niet iedereen gedag zegt, gaat je personeel het ook niet doen. 

Food & Beverage 

Ze hebben een brede interesse voor producten, ze proberen overal het beste uit te halen, of het nu bier, koffie of wijn is. De bieren zijn mooi getapt, het eten goed geserveerd en de menukaart goed verzorgd. Ze durven als jonge ondernemers ook om collabs aan te gaan met restaurants in de omgeving. Knap. Ze hebben verder alles wat je in een café verwacht. Goed bier en heel goede koffie. Dat staat symbool voor wat ze doen: ze voegen bijna in alles een plusje toe. Een mooie, meer dan terechte winnaar.

Over categorie Best New Café

De nieuwe generatie cafés zet op geheel eigen wijze een café neer. Hier staat een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, f&b, de buurt, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat? 

In het artikel 'Entree Awards Best New Cafe: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-De Klok Dranken

 

Artikel delen