Entree Awards 2023: Hotel Cousins in Maastricht wint categorie Best New Hotel < 20 rooms

Cousins Entree Awards

Entree Awards 2023: Hotel Cousins in Maastricht wint categorie Best New Hotel < 20 rooms

In de categorie Best New Hotel < 20 rooms is Cousins Boutique Hotel in Maastricht uitgroepen tot winnaar. Het hotel is van de jonge ondernemers Joe Pereboom en Jean van der Heijden. De jury: "Bij Cousins ervaar je persoonlijke gastvrijheid en proef je de regio." In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Hotel < 20 rooms wordt mede mogelijk gemaakt door Bulsink.
Juryteam: Marijke Schreiner en Mèlanie Bosveld

Over Cousins Boutique Hotel in Maastricht

In de historische binnenstad van Maastricht vind je sinds vorig jaar Cousins Boutique Hotel. Het kleine hotel heeft zeven luxe kamers en is opgericht door de twee jonge ondernemers (allebei 24) en neven Jean van der Heijden en Joe Pereboom. Vroeger zat hier een dameshoedenfabriek, iets wat door het hele hotel terugkomt. Zo hebben de kamers geen nummers, maar namen die linken aan de Schotse familie die hier vroeger hoeden produceerde. Omdat het hotel geen restaurant heeft - wel een bar en lobby -, bellen de twee ondernemers iedere gast vooraf om restaurant-tips uit de buurt te geven.

Lees het juryrapport onder de foto's

Entree_Cousins Boutique Hotel_1
Entree_Cousins Boutique Hotel_5 Entree_Cousins Boutique Hotel_7

Juryrapport

Tijdens het jurybezoek van hotelier Marijke Schreiner (directeur Stayokay) en ondernemer Mèlanie Bosveld (Kukt&Ace) schreven zij het volgende in hun juryrapport.

Concept

"Dit is een concept waar wij blij van worden. Jullie namen de historie van de oude hoedenfabriek als uitgangspunt voor het concept en speurden het archief af naar info over de familie die hier destijds woonde. De kamers zijn gebaseerd op de familieleden en dit voerden jullie door het hele hotel erg goed uit. Petje af heren!"

Faciliteiten

"Ondanks dat het pand zich niet leent voor faciliteiten als een restaurant of ontbijtruimte, creëerden jullie een gezellig zitje voor gasten. Zij komen trouwens niks tekort, want jullie tippen goede horeca en leuke activiteiten in de stad Maastricht. Daarnaast is de service zo persoonlijk en gastvrij dat je hierdoor ook geen faciliteiten nodig hebt. Fijn dat er ook parkeerplekken zijn."

Design

"Mooi om te zien hoe het design ontworpen is. Met de bevriende architect/meubelmaker gaven jullie het hotel een unieke en eigentijdse look. Het ontwerp van Pauline Termijtelen is daarnaast compleet en eenduidig, waardoor de sfeer herkenbaar is en helemaal past bij het pand."

Duurzaamheid

"Jullie werken samen met lokale leveranciers, zo gaan jullie voor het ontbijt langs bij regionale boeren. Naast dat dit duurzaam is, is het voor gasten een leuke manier om de regio te ontdekken. Verder gebruiken jullie in de kamers zoveel mogelijk duurzame producten. Ook wekken jullie energie op door middel van zonnepanelen."

Food & Beverage

"Ondanks dat er geen restaurant is, hebben jullie een goed f&b-aanbod neergezet. Bij het ontvangst krijgen gasten een glas champagne uit de streek en aan de gezellige hotelbar schuiven ze aan voor een lekkere cocktail die jullie zelf shaken. Daarnaast is er een uitgebreid ontbijt, bereid met lokale producten. Kortom: top!"

Ondernemerschap

"We vinden het superknap dat jullie op jonge leeftijd zoveel lef tonen en zo een mooi hotel neerzetten. Het geld zamelden jullie in door middel van crowdfunding en door de bank te overtuigen, respect! Jullie zijn daarnaast niet bang om de handen uit de mouwen te steken en doen bijna alles zelf. Hierin schuilt ook een risico: met z’n tweeën een hotel runnen kan kwetsbaar zijn als één iemand niet aanwezig is. Voor gasten is het daarentegen wel erg leuk. Zij worden ontvangen door de eigenaren en krijgen een persoonlijke service."

Over de categorie Best New Hotel < 20 rooms

In deze categorie kijkt de jury of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich onderscheidt in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten. 

In het artikel 'Entree Awards Best New Hotel < 20 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Bulsink

 

Artikel delen