Entree Awards 2023: KITA in Hendrik-Ido-Ambacht wint Best New Dine & Drink Concept > 150 Guests

KITA Entree Awards

Entree Awards 2023: KITA in Hendrik-Ido-Ambacht wint Best New Dine & Drink Concept > 150 Guests

In de categorie Best New Dine & Drink Concept > 150 Guests is KITA in Hendrik-Ido-Ambacht uitgroepen tot winnaar. Het restaurant is van horecaondernemer Bjorn van Dijl en Barry van Wilgenburg. De jury: "Björn en Barry zetten een nieuwe standaard in de regio." In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Dine & Drink Concept > 150 guests wordt mogelijk gemaakt door Royal Bliss.

Juryteam: Ron Blaauw en Liselore Perisutti

Over KITA in Hendrik-Ido-Ambacht

Horecaondernemer Bjorn van Dijl opende in februari restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht. Een grote brand verwoestte onlangs een deel van de zaak, maar inmiddels is het restaurant weer up en running. Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’ en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt. Luxe en comfort komen samen in een metropolitische ambiance. Van Dijl is eigenaar van horecagroep Willaerts Group, waar onder meer Le Barrage (Alblasserdam) en Urban Streetfood Bar (Papendrecht) onder vallen. 

Lees het juryrapport onder de foto's

Bar Kita
KITA_Entree Awards_Dine & Drink_1 Kita

Juryrapport

Concept 

Een goed en duidelijk concept. Overal is over nagedacht; routing, meerdere lagen/verdiepingen die bevorderend zijn voor de sfeer en akoestiek (prachtig plafond). Er is nagedacht over duurzaamheid en de snelheid van verwerking van alle leveranciers. Ook zijn er plekken waar je wat discreter zit en beter kunt kletsen. De locatie en daarbij horende doelgroep is slim; Kita is omringd door gemeenten/steden/dorpen waar op dit niveau vrijwel niks gebeurt voor de volwassen doelgroep. Ook de bereikbaarheid per auto, boot en zelfs helikopter is top, net als de parkeergelegenheid.

Food & Beverage 

Het eten was goed en het zag er ook mooi opgemaakt uit. Voor ieder wat wils; shared gerechten, (bar) bites, een drie-, vier- en vijfgangenmenu en sushi. Ook het serviesgoed was uniek en de branding was on point. Een uitgebreide kaart die zowel bij de lunch als diner besteld kan worden. Er werd nog een cocktailtasting gedaan met de pornstar martini om een premixed en geshakete cocktail te proeven en van elkaar te onderscheiden.

Design

Vrijwel direct na de opening heeft Kita te maken gehad met een grote brand waardoor zij direct weer dicht moesten. In twee weken hebben ze met veertig man de zaak weer helemaal opgebouwd. De zaak heeft meerdere verdiepingen en ook wat knusse hoekjes, met de bar als middelpunt wat zorgt voor een mooie balans in de toch wel moderne vierkante glazen bak. De volledige glazen pui werkt super, het uitzicht is uniek. Er vaart van alles langs. Ook het terras is enorm en voorzien van heaters en verlichting, dus eigenlijk het gehele jaar door een verlengstuk van de zaak. Er zit een prachtig houten plafond in wat, naast de lichtgevende vloer, een eyecatcher is.

Sfeer & Service 

Er heerste een gemoedelijke sfeer op zondagmiddag. De muziek was fijn, niet te overheersend, maar op de vrijdag- en zaterdagavond kan, wanneer het niveau geleidelijk oploopt, het uitlopen tot een gezellig feestje. De gasten die er zaten waren echt een middagje uit. De gastheren, de hostess en ook het barpersoneel en bediening zijn erg enthousiast en vriendelijk.

Ondernemerschap

Beide ondernemers zijn echte aanpakkers en ervaren. Ze hebben een optimistische instelling en weten wat ze willen. Complimenten voor hun doorzettingsvermogen na de gigantische tegenslag. Ze hebben het personeelstekort goed voor elkaar. Zijn beiden vaak genoeg in de zaak en op de vloer om het onder controle te houden. Hun keuze voor de centrale locatie op een plek waar weinig concurrentie is, veel parkeergelegenheid en goed bereikbaar is super goed over nagedacht en het werkt. Ook weten zij door middel van het concept de juiste mensen aan te trekken.

Over de categorie Best New Dine & Drink Concept > 150 Guests

Bij de genomineerden in deze categorie kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

In het artikel 'Entree Awards Best Dine & Drink Concept > 150 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Coca Cola

 

Artikel delen