Entree Awards 2023: Bar Bellini in Amsterdam wint categorie Best New Dine & Drink Concept < 150 Guests

Entree Awards Bar Bellini

Entree Awards 2023: Bar Bellini in Amsterdam wint categorie Best New Dine & Drink Concept < 150 Guests

In de categorie Best New Dine & Drink Concept < 150 Guests is Bar Bellini in Amsterdam uitgroepen tot winnaar. Naast Bar Bellini hebben de jonge eigenaren ook onder andere Brasserie Lolita, in Amsterdam. De jury is enthousiast: "Wie hier belandt, wil nooit meer naar huis." In dit artikel lees je het juryrapport.

 

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Dine & Drink Concept < 150 guests wordt mogelijk gemaakt door Double Dutch. 

Juryteam: Ron Simpson, Chong Chu

Over Bar Bellini in Amsterdam

In maart opende Bar Bellini aan de Ferdinand Bolstraat in het hart van de Amsterdamse Pijp: een bruisende plek waar dineren en borrelen naadloos in elkaar overlopen en waar in de weekenden een rij voor de deur staat. Eyecacher is de grote open keuken in het midden van de zaak, waar gasten ook aan kunnen eten. OST / interior verzorgde het design. Het menu van Bar Bellini is opgebouwd uit allerlei kleine gerechten die geschikt zijn om te delen of in gangen geserveerd kunnen worden. Naast Bar Bellini hebben de eigenaren ook onder andere Brasserie Lolita in Amsterdam. 

Lees het juryrapport onder de foto's

Bar Bellini Amsterdam Keuken
Bar Bellini_Entree Awards_Dine & Drink_2 Bar Bellini_Entree Awards_Dine & Drink_1

Juryrapport

Concept 

Wat is dit een heerlijke zaak! Bar en restaurant zijn hier op een heel natuurlijke manier totaal in elkaar verweven, al kunnen gasten wel op het verkeerde been gezet worden door de naam. De bedrijfsvoering is door de hele zaak superstrak georganiseerd. De drankjes komen bijvoorbeeld in rap tempo de bar uit. Dat geeft dinergasten de kans om een drankje te doen aan de bar voordat ze aan tafel gaan, of daarna nog even aan de bar te hangen. De zaak trekt ook gasten die alleen voor een cocktail komen, dat geeft een goede dynamiek.

Food & Beverage 

Het eten was hier mindblowing! De kaart is simpel en relatief klein, maar de gerechten zijn consequent on point. We aten bijvoorbeeld een fantastisch vegetarisch gerecht van prei van de barbecue met blauwe kaas, daar zouden we voor teruggaan. Als je van zulke simpele ingrediënten zo’n bijzonder gerecht weet te maken, dan verdient dat alleen maar lof.

Verder

Toetjes on point, wisselende kaart, dagelijkse opties, paar klassiekers goed gedaan en verrassingen ernaast. Ook drinks serveren kunnen ze hier goed: cocktails, biertjes, champagne, wijn, shotjes; alles vloog voorbij. Het wijnaanbod was ongeëvenaard.

Design

De ondernemers van Bar Bellini hebben voor het design hun ogen goed de kost gegeven in de stad. Het ontwerp, met veel lichte en houten elementen, valt in goede aarde bij de jonge, stedelijke doelgroep. Het is tijdloos en smaakvol en werkt goed. Daardoor is het niet erg vernieuwend, uitgesproken of onderscheidend. Maar dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling. Verder: bar centraal, keuken duidelijk in zicht. Goed terras en top private dining.

Sfeer & service 

Er hangt een energieke vibe in de zaak, mede te danken aan de enthousiaste gasten en medewerkers. De sfeer is laagdrempelig en gezellig, echt top! Wie hier belandt, wil nooit meer naar huis. Het team dat in deze zaak staat, weet van wanten. De medewerkers zijn jong, maar snel en kundig. Ze weten wat ze verkopen en kunnen gasten goed voorzien van onder meer wijn- en cocktailadvies. Complimenten!

Ondernemerschap

Jonge ondernemers die door durven te pakken, er zelf staan en zichzelf ontwikkelen. Mooi om te zien. Zij hebben het begrepen: ze hebben kansen gesignaleerd in de markt én gegrepen. Ze weten precies wat nodig is op deze plek. Het concept valt bij een grote doelgroep in de smaak. Het succes van dit soort zaken valt of staat bij de uitvoering en continuïteit, en die zijn hier simpelweg goed. Deze zaak is hard op weg een echte klassieker te worden!

Over de categorie Best New Dine & Drink Concept <150 guests 

Bij de genomineerden in deze categorie kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

In het artikel 'Entree Awards Best Dine & Drink Concept < 150 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2023lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Double Dutch

 

Artikel delen