Entree Awards 2023: Alina Lucia uitgeroepen tot Best Bartender

Entree Awards Best Bartender 2023 Alina Lucia

Entree Awards 2023: Alina Lucia uitgeroepen tot Best Bartender

Na de spannende competitiedag op 6 november in LuminAir in Amsterdam is Alina Lucia tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot 'Best Bartender 2023'. De jury was onder de indruk: "Alina is een  zeer getalenteerde bartender van de nieuwe generatie."

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best Bartender wordt mede mogelijk gemaakt door De Kuyper.

Juryrapport

"Alina is een zeer getalenteerde bartender van de nieuwe generatie. Ze kwam zeer goed voorbereid opdagen en bleef de hele dag gefocust, wat erg moeilijk is. Naast haar focus wist Alina de jury te vermaken tijdens haar rondes en de controle over de bar te behouden. Waarin ze echt opviel, was haar kennis en vrije schenktechiek. Ze was de enige bartender die het maximale aantal punten behaalde tijdens beide rondes en begon de dag op de eerste positie. Ze bleef de hele dag op hoog niveau presteren."

"Zelfs met de zenuwen wist ze een goede tijd neer te zetten tijdens de speed round challenge en een topprestatie te leveren. Haar creativiteit kwam tot uiting in de mystery Box-uitdaging, waar ze een heerlijke drank creëerde binnen het haar gegeven thema en de jury meerdere keren liet lachen. Deze mate van controle over de bar, gecombineerd met entertainment, bleef voortduren tijdens de personality-ronde, waar ze liet zien dat ze een ruimte kon hosten, een gesprek kon voeren en tegelijkertijd een ronde bestellingen kon mixen. De ervaring van het jureren van Alina, ondersteund door het totaal behaalde punten, leidt ons naar een zeer complete bartender van het jaar!"

Over de categorie Best Bartender

Best Bartender is een competitie die dit jaar voor de zestiende keer werd georganiseerd door Entree Magazine. Bartenders uit alle lagen van de Nederlandse horeca konden zich inschrijven voor de wedstrijd. Entree wil hiermee het mooie vak van bartending in de spotlights zetten en de beste bartenders een podium bieden.

Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen 62 getalenteerde bartenders op 6 november 2023 samen om te strijden voor de titel. De competitie vond plaats in rooftopbar LuminAir in Double Tree by Hilton Amsterdam en bestond uit vijf rondes. Tijdens de rondes werd onder andere gelet kennis, snelheid, gastvrijheid en originaliteit. 

De juryleden

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Tess Posthumus (multi-awarded bartender, bareigenaar Flying Dutchmen Cocktails en auteur), Andrew Nicholls (mixologist en ondernemer), Lennart Deddens (oprichter The Boilermaker Group, ondernemer en Best Bartender 2015), Stefan Sumual (Best Bartender 2022) en Mads Voorhoeve (Oprichter European Bartender School en winnaar Best Bartender 2018).

Banner-De Kuyper-2023

 

Artikel delen