Entree Awards 2023: Safari Hotel in Hilvarenbeek wint categorie Best New Hotel 60+ Rooms

Safarihotel Entree Awards

Entree Awards 2023: Safari Hotel in Hilvarenbeek wint categorie Best New Hotel 60+ Rooms

In de categorie Best New Hotel 60+ Rooms is Safari Hotel in Hilvarenbeek, in de Beekse Bargen, uitgroepen tot winnaar. Het hotel is van leisure-concern Libéma. De jury was onder de indruk van de totaalbeleving en hoe dit concept het hotel in staat stelt een hoger segment te bereiken. In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Hotel > 60 rooms wordt mogelijk gemaakt door: dEP de Sfeerontwerpers. 

Juryteam: Marco Lemmers en Natalia Alvarez Pereiro

Over Safari Hotel in Hilvarenbeek

Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft een nieuw hotel: Safari Hotel. Het hotel van leisure-concern Libéma bestaat uit vijftien accommodaties van één verdieping. De in totaal 112 kamers en suites liggen rondom een savanne waarop giraffen, zebra's, neushoorns, struisvogels en watoessirunderen lopen. Elke kamer heeft een balkon of terras én uitzicht op de savanne. Gasten zitten daarmee op tien meter afstand van de dieren. Verder is er een centrumgebouw met twee restaurants, een terras en verschillende vergaderruimtes. 

 Lees het juryrapport onder de foto's

Safari Hotel-Beekse Bergen-Opening-4
Safari Hotel_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_2 Safari Hotel-Beekse Bergen-Opening-7

Juryrapport

Concept 

Het Safari Hotel heeft een USP dat geen enkel ander hotel heeft: de aanwezigheid van dieren. Dit aspect is versterkt door het aanleggen van een extra dierengebied in de binnentuin. Hierdoor kijken gasten vanuit elke locatie uit op de dieren: ze staan bij wijze van spreken in je tuin. Dat is heel scherp gedaan. Daarnaast opent het safaripark met dit hotel de mogelijkheid om het hogere segment te bereiken. Maar ook gasten zonder kinderen kunnen hier prima heen. In het hotel is er geen overweldigend jungle-thema, maar zijn er juist kleine hints naar de dierenwereld. Hiermee differentiëren ze zich van andere dierenparken. Heel slim gedaan.

Faciliteiten

De targetmarkt is eveneens uitgebreid naar de zakenwereld dankzij de realisatie van mooie, professionele vergaderruimtes. Erg goed gedaan. Bovendien biedt het hotel meer faciliteiten waaronder twee restaurants met ruime terrassen, een rooftopbar en lounge, een lobby en café. Gasten kunnen ook gebruikmaken van het zwembad.

Design

Het ontwerp straalt een warme en prettige sfeer uit. In de kamers staan mooie, prettige bedden waarbij zelfs de stapelbedden voor kinderen een hip design hebben. Elke kamer beschikt over veel natuurlijk daglicht en heeft een zitje waarop je kunt chillen en kunt kijken naar de dieren. De badkamers zijn mooi, functioneel en modern. Alles in het design is van hoge kwaliteit. Dit zie je ook terug in de domotica; de deurbel is het geluid van een aapje en alle kamers beschikken over een tablet waarmee je alle elektronica kunt bedienen.

Duurzaamheid

Bijzonder is dat het Safari Hotel volledig van het gas af is en veel zonnepanelen heeft. Ook maakt het hotel gebruik van een circulair kledingsysteem. Daarentegen is duurzaamheid wel een uitdaging als het om dieren gaat. Dierentuinen spelen een belangrijke rol bij fokprogramma’s die ervoor zorgen dat bepaalde diersoorten blijven bestaan en weer in het wild worden uitgezet. Daar zetten ze zich met de komst van het hotel wederom voor in. Daarnaast hebben de dieren ruime verblijven. De liefde voor de dieren is groot en merkbaar. Een punt van verbetering is dat je weet waar gebruikte materialen in het interieur als hout vandaan komen.

Food & Beverage 

Het hotel huisvest twee restaurants en een bar, elk met een eigen concept. Dit omvat het fine dining-restaurant  Nommos, het buffetrestaurant met live cooking Amma, en de Hogon Bar & Lounge. Opmerkelijk is het asian fusion aanbod van het fine dining-restaurant, iets wat wellicht niet direct wordt verwacht op zo’n typisch Nederlandse locatie. Het eten was zeer smaakvol en alle locaties bieden uitzicht op de binnentuin met de dieren.

Ondernemerschap

Over de commerciële aspecten van het hotel is goed nagedacht en ook de return of investment maakt indruk. Als potentieel aandachtspunt hebben we het HR-beleid geïdentificeerd. Hoewel de Beekse Bergen zich kenmerkt als een warm familiebedrijf waar goed voor het personeel wordt gezorgd, diversiteit aanwezig is en een positieve sfeer heerst, zijn wij van mening dat de invoering van een gestructureerd en effectief strategisch HR-beleid voordelen kan opleveren, en onder ander bij kan dragen aan een goede doorzetting van de innovatieve en doelgerichte visie van de onderneming bij het team.

Over de categorie Best New Hotel 60+ Rooms

In deze categorie kijkt de jury of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich onderscheidt in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten. 

In het artikel 'Entree Awards Best New Hotel > 60 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-DEP

 

Artikel delen