Entree Awards 2023: Club Cabo in Zandvoort wint categorie Best New Beachclub

Club Cabo Entree Awards

Entree Awards 2023: Club Cabo in Zandvoort wint categorie Best New Beachclub

In de categorie Best New Beachclub is Club Cabo in Zandvoort uitgroepen tot winnaar. Jakob Nieuwenhuijsen en Bob van Gerwen zijn de eigenaren van de beachclub en krijgen support van de zeer ervaren horecagroep Horeca Kantoor. De jury was onder de indruk van dit kleurrijke concept, de club-gedachte en de gevarieerde doelgroepen die Club Cabo trekt. In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Beachclub wordt mogelijk gemaakt door: Peachtree.

Juryteam: Vincent van Dijk en Monique van Loon

Over Club Cabo in Zandvoort 

In juni 2022 openden Jakob Nieuwenhuijsen en Bob van Gerwen Club Cabo in Zandvoort, op de plek van Vooges Strand. Zij doen dit met Lodewijk Keulen en Esgo Kuiper (van horecagroep Horeca Kantoor, o.a. De Eendracht). De strandtent is een moderne visie op het Caraïbische strandgevoel met een knipoog naar de jaren 80 en Miami South Beach. Je ziet dan ook veel neonkleuren, vrolijke flamingo’s en fonkelende discoballen. Nieuwenhuijsen: “Hier in Zandvoort zie je veel stijlen als ‘Ibiza chic’ en ‘rotan Bali’. Collega’s doen dit al erg goed, dus wij wilden een eigen en nieuw concept.” Club Cabo is open van februari tot en met oktober.

Lees het juryrapport onder de foto's

 

Cabo-Zandvoort-13
Cabo-Zandvoort-10 Cabo-Zandvoort-1

Juryrapport

Concept 

Op de plek van het iconische Vooges in Zandvoort openden Jakob Nieuwenhuijsen en Bob van Gerwen, met de support van de zeer ervaren horecagroep Horeca Kantoor, dit kleurrijke concept. Hier vind je een mix van het Caraïbische strandgevoel, de 80-ies, en Miami South Beach met knalroze, fonkelende discoballen en flamingo’s. Omdat er al genoeg Ibiza-chic-klonen aan het strand te vinden zijn en ze écht iets anders wilden doen. De club-gedachte, van yoga- tot surfclub-, is interessant voor de financiële kant, maar vooral om gasten uit verschillende doelgroepen te vinden.

Food & Beverage 

Over de gerechten is goed nagedacht. De rokerige barbecue-smaak van de verschillende gerechten is heerlijk en absoluut een reden om terug te komen. Voor verschillende doelgroepen en eetmomenten zijn aparte ‘wijken’ gecreëerd, met een eigen kaart en uitstraling, waarbij vuur de rode draad op de kaart vormt.

Design

De knallende kleuren brengen je direct in de vakantie-stemming. De gekke jaren ’80-decoraties, de enorme centrale bar. Alles is met oog voor detail en een beetje humor opgezet. De luxe pink en wit gestreepte strandbedden, de verse bloemen, de echte planten, je ziet dat er veel liefde in is gestopt.

Sfeer & service 

Het is een strandtheater dat je binnenstapt, waarbij Jakob persoonlijk en vrolijk getooid met zomerhoedje, de gasten verwelkomt en op hun plek zet. Het is een rol die hij met verve speelt. En de ondernemers begrijpen perfect wat de gast van nu wil: het mobiele nummer van de eigenaar, zodat er zelfs op de drukke stranddagen een plekje voor hen is.

Ondernemerschap 

Na een eerste jaar volop uitdagingen staat deze tent conceptueel als een huis. De clubs zorgen voor een vaste clientèle, met voordelen voor zowel de leden als de ondernemers die direct beschikken over een startkapitaaltje bij de opening van het seizoen. De taakverdeling van de man voor en de man achter de schermen is helder en samen vormen ze een sterk team dat niet te beroerd is om zelf in te springen waar nodig.

Over de categorie Best New Beachclub

Er komen steeds meer goede horecazaken aan het Nederlandse strand. Een mooie ontwikkeling, want ze dragen op positieve manier bij aan de kwaliteit en populariteit van badplaatsen. De genomineerden uit deze categorie zijn niet langer open dan 1 juni 2022 en draaien zowel jaarrond als niet-jaarrond. Ze blinken allemaal op een eigen manier uit en weten de gast te verleiden met een eigentijds concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor de perfecte vibe!

In het artikel 'Entree Awards Best New Beachclub: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Peachtree

 

Artikel delen