Entree Awards 2023: SOJU Bar wint categorie Best New Scale Up Concept

SOJU Bar Entree Awards

Entree Awards 2023: SOJU Bar wint categorie Best New Scale Up Concept

In de categorie Best New Scale Up is SOJU Bar in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Antwerpen uitgroepen tot winnaar. Gekeken wordt naar nieuwe schaalbare concepten (niet ouder dan 2019 en nu minimaal twee locaties). De keten heeft een Koreaans menu en biedt een compleet concept en is absoluut snel schaalbaar, meent de jury. "Indrukwekkend!" In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Scale Up Concept wordt mogelijk gemaakt door Makro.

Juryteam: Ad Schaap en Kees Ndeke

Over SOJU Bar in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Antwerpen

In 2021 opende SOJU Bar in Rotterdam. Inmiddels hebben ook Amsterdam, Eindhoven en Antwerpen razendpopulaire locatiesSOJU Bar is vernoemd naar een Koreaanse gedistilleerde drank en op het menu staan o.a.  fried chickendeep fried Korean dumplings en verschillende rijstgerechten. "Onze missie is om Europa kennis te laten maken met de geweldige Koreaanse eetcultuur. We willen op korte termijn een goede dekking creëren in de grote steden van Nederland en het buitenland.” Alle locaties zijn franchise. "Wij ambiëren binnen vijf jaar een plek in de top-50 van de Europese lijst met foodketens. Misschien worden we als gek verklaard, maar we zijn niet bang om groots te dromen.”

 Lees het juryrapport onder de foto's
SOJUBAR_Entree AWards 2023_Best New Scale Up Concept_1 SOJUBAR_Entree AWards 2023_Best New Scale Up Concept_2

Juryrapport

Schaalbaarheid 

SOJU Bar lift mee op de populariteit van alles met wat Korea te maken heeft. Het is interessant om te zien dat de ondernemer niet alleen alle eetmomenten aantrekkelijk weet te maken, maar de hele dag door omzetmomenten creëert bij de (jonge) doelgroep. Dit complete concept is absoluut snel schaalbaar, meent de jury. Indrukwekkend!

Food & Beverage 

De krokante Korean fried chicken die SOJU Bar serveert, is top! Het juiste krokantje aan de buitenkant en super mals van binnen. Snacken op z’n Koreaans: hier kom je voor terug! Naast Korean fried chicken staan er verder op het menu onder andere bibimbap (Koreaanse rijstbowls), mandu (Koreaanse dumplings) en kimbab (Koreaanse sushirolls). Allemaal even lekker. Ook het Koreaans gedistilleerde drankje soju, een soort milde Japanse sake, is populair onder de gasten.

Sfeer en service 

‘De Koreaanse cultuur viert gezelschap met eten en drinken’, is een slogan van de restaurantketen. En die vibe is goed voelbaar. Bij SOJU Bar draait het zes dagen in de week om gezelligheid. Er worden regelmatig Koreaanse drankspelletjes gedaan en met succes. Het zit hier avond aan avond bomvol gasten. Alles klopt, het eten is goed, de sfeer is geweldig en de service optimaal. Dát zoeken gasten!

Design

SOJU Bar is een hip restaurant en dat zie je terug in alles; van de inrichting tot de presentatie van de gerechten. Instawaardig!

Ondernemerschap

De ondernemer is Korea doorgereisd om inspiratie op te doen. En dat werpt z’n vruchten af: er zijn inmiddels al vier SOJU Bar-locaties. De ambitie is groot. De ondernemer wil op korte termijn in alle grote steden van Nederland een SOJU Bar hebben. En gezien de drive, gaat dat vast lukken! Daarnaast wordt al over de grenzen gekeken. De ambitie is om binnen vijf jaar een plek in de top-50 van de Europese foodketens lijst te claimen. Dat klinkt helemaal niet gek. De basis staat als een huis.

Over de categorie 'Best New Scale Up Concept'

We zien steeds meer nieuwe, slimme en eigentijdse keten-formules. Genomineerde bedrijven komen uit Nederland, bieden (ook) zitplekken, en hebben goede en realistische groeiplannen. In deze categorie kijkt de jury naar restaurants die niet ouder zijn dan 2019 en die nu minimaal twee locaties hebben. 

In het artikel 'Entree Awards Best New Scale Up Concept: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logobalk-Makro

 

Artikel delen