Concept
Café Eijck is niet op een tekentafel ontstaan. Het is geen bedacht concept dat alle punten aantikt, waardoor het cliché kan overkomen. Het is juist een concept van jonge eigenaren, die het op een frisse manier doen zoals ze het zelf leuk vinden en F&B serveren die ze zelf lekker vinden. De café-setting is bruin, donker, knus. Het is heel laagdrempelig waardoor je het gevoel hebt dat je in een bruine kroeg zit.
Buurtfunctie
De buurtfunctie is echt heel goed. Ze zitten in een pand waar vroeger café BABO zat. En BABO was de buurt. Je hebt er veel studenten, of bewoners op een etage – er zijn weinig tuinen. Als je eruit wil, ga je naar de kroeg. Dat hebben zij opgepakt en nog mooier uitgebouwd. Het is de huiskamer van de buurt. Sommigen zeggen dat ze dit zijn en zetten het groot op hun website. Dat zeggen ze bij Eijck niet, maar ze zijn het wél.
Ondernemerschap
De eigenaren zijn heel erg bezig zijn met hun gasten en de omgeving. Zo maakten ze de juryleden onderdeel van hun community. Het getuigt van lef en overtuiging dat, als je net een zaak start, je de goede marges durft te rekenen en de juiste prijs van het product te vragen. Ze vragen bijvoorbeeld 3,75 euro voor een glas bier en schenken een fles barolo voor 75 euro, dan sta je voor je product.
Interieur
Het interieur is wat je hoopt te zien in deze categorie. Het is een mooie bruine kroeg, waar rekening is gehouden met werkruimte achter de bar. De keuken is relatief klein, je ziet ook dat-ie later is toegevoegd, maar is wel zo ingericht dat ze er alles op niveau uitkrijgen. Ook de kelder zag er zeer gestructureerd uit. Als bonus staat daar een grote limoncello-installatie, je waant je in Londen of Berlijn.
Service
Het was leuk dat iedereen op de jury afstapte om zich voor te stellen. De eigenaren zijn een leuk, blij stel, je merkt oprechte gastvrijheid. Dat brengen ze ook over op hun personeel. Als je zelf niet iedereen gedag zegt, gaat je personeel het ook niet doen.
Food & Beverage
Ze hebben een brede interesse voor producten, ze proberen overal het beste uit te halen, of het nu bier, koffie of wijn is. De bieren zijn mooi getapt, het eten goed geserveerd en de menukaart goed verzorgd. Ze durven als jonge ondernemers ook om collabs aan te gaan met restaurants in de omgeving. Knap. Ze hebben verder alles wat je in een café verwacht. Goed bier en heel goede koffie. Dat staat symbool voor wat ze doen: ze voegen bijna in alles een plusje toe. Een mooie, meer dan terechte winnaar.