Entree Awards 2022: The Dublin House in Zwolle wint Best New Café

The Dublin House Zwolle

Entree Awards 2022: The Dublin House in Zwolle wint Best New Café

The Dublin House uit Zwolle heeft tijdens de Entree Awards 2022 gewonnen in de categorie 'Best New Café'. De zaak van eigenaar Jan Briek, ontworpen door Will Erens van Too Many Agencies, is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. "Het is een concept dat 100% is uitgedacht", aldus de jury over het The Dublin House.

Foto's: Ming Chao en Today's Brew

De categorie 'Best New Café' wordt mogelijk gemaakt door: McCain en Van Geloven

Juryrapport

CONCEPT

Zet een dynamische ervaren horecaondernemer en een extraverte interieur designer bij elkaar in een leegstaande, en vergane Ierse pub, en je krijgt Dublin House. Midden in het centrum van Zwolle bouwde eigenaar Jan Briek aan een geweldig horecaconcept. Een concept dat helemaal 100% is uitgedacht. De ervaring van Jan in de nachthoreca van Zwolle zie je terug in de indeling en de routing van de bar. Een bar die doorloopt door meerdere ruimtes. Zeer efficiënt.

FOOD & BEVERAGE

Deze wereldse zaak is een succes en dat zie je aan de enorme drukte. Hier is het alle dagen vol. Er wordt gegeten, gedronken, en sport gekeken. Tegelijkertijd. Hier vind je studenten, jonge stellen, alleenstaanden, groepen vriendinnen etc. Het enorme F&B aanbod vertaalt zich naar ruim 80 soorten whisky, perfect bereidde cocktails, groot bieraanbod en een flinke menukaart met ruimte voor grill, vlees, vis en veel vega.

INTERIEUR

De extravagante en burleske invloeden, die designer Will Erens van Too Many Agencies overal in de wereld toepast in de meest uiteenlopende horecaconcepten, geven The Dublin House een internationale allure, dat schaalbaar is en op vele plekken in de wereld zou kunnen bestaan. Door onderdelen van het oude interieur slim te verwerken tot nieuwe bepalende elementen ontstaat een interieur dat uniek is. Hier kijk je je ogen uit!

SERVICE

Bij Dublin House geen personeelsproblemen. Door slim om te gaan met de openingstijden en door een duidelijk concept te zijn, weten medewerkers deze zaak makkelijk te vinden. Dit resulteert in een fijn serviceniveau op alle fronten. Bier- en whiskykenners, muzikanten, noem maar op. Hier wil je werken als je in Zwolle woont.

BUURTFUNCTIE

Het grootste compliment is dat de oude eigenaren hier regelmatig aan de bar zitten om één van de beste Irish Coffee’s die er is te drinken!

The Dublin House-Todays Brew-3

Meer over The Dublin House

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds vorig jaar het opvallende The Dublin House. De kroeg is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Eigenaar Jan Briek noemt zijn nieuwe kroeg een ‘pub met de uitstraling van een Iers landhuis’.

Briek: “We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig.” Gasten betreden de pub via een grote zaal - de tavern - met comfortabele banken en een antracietkleurige bar. Via een trapje loop je naar Sally’s corner, voor koffie, een borrel of private dining. In de bibliotheek borrelen gasten tussen de hoge boekenkasten of kijken ze naar sport. In de barn staan leren chesterfields rond een antieke schouw.

Bier en bitterballen

Verder vallen op: de balkenplafonds, warme verlichting, antieke portretten en hoge raampartijen. Achter de bar staan bartenders cocktails te shaken en in de open keuken worden gerechten bereid op een houtskoolgrill. Hier kun je terecht voor zowel goede bistrogerechten als voor bitterballen en bier. “Het loopt vanaf het begin als een tierelier”, aldus Briek. “En er zijn ideeën om de horecazaak uit te breiden.”

The Dublin House-Todays Brew-1 The Dublin House-Todays Brew-4

'Best New Café'

Veel cafés die nu worden geopend hebben net als de traditionele bruine kroeg een duidelijke barfunctie waar onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan en waar dat fijne huiskamergevoel heerst. De nieuwe generatie cafés doet dat echter wel op een eigentijdse manier. Bijvoorbeeld met een goed uitgedachte f&b-kaart - het eten is goed, maar niet ingewikkeld -, entertainment en/of modern interieur. Hier staat bovendien een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat? 
 
Juryleden: Herman Hell en Jeroen Veldkamp 

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen