De Pizzabakkers opent 35e restaurant en wil doorgroeien: 50 locaties in 2025

De Pizzabakkers opent 35e restaurant en wil doorgroeien: 50 locaties in 2025

Vier ondernemers begonnen in 2009 De Pizzabakkers en inmiddels opent bijna de 35ste vestiging. Met een groeiambitie van 50 restaurants in 2025 moet je wel vooruitkijken. Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, besloot het bedrijf een nieuwe koers te gaan varen. “In Italië zijn nieuwe houtovenrestaurants al niet meer toegestaan. Inmiddels hebben veel van onze restaurants een elektrische oven die ‘rustiek’ bakt. De kwaliteit van onze pizza's is constistenter."

Pizza & Prosecco

Heel soms leidt een zwangerschap zowel tot de geboorte van een baby als van een succesvol horecaconcept. Dat was het geval bij De Pizzabakkers. Tijdens haar zwangerschap had Margreet Leguijt continu zin in lekkere pizza. Met haar partner, restauranteigenaar Anthony de Vries, bezocht ze zo’n beetje alle pizzeria’s in Amsterdam, maar een goede houtovenpizza vonden ze niet. Toen ze dit aan een bevriend stel vertelden, Siang-Lan Go en Dmitri Schokker, en Anthony daarna een horecapand kreeg aangeboden, besloten ze met z’n vieren De Pizzabakkers te starten.

Naast een traditionele Italiaanse houtoven werd ook prosecco een belangrijk onderdeel van het concept. “Bij een cavabar in Barcelona hadden we gezien dat er heel laagdrempelig heerlijke cava werd geschonken. Zo ontstond het idee van Pizza & Prosecco: hoge kwaliteit pizza in combinatie met een feestelijk glas prosecco”, vertelt Siang-Lan Go.

*Tekst gaat verder onder de foto

De Pizzabakkers - Nordkap - Adv 1-1

Van pizzarestaurant tot franchiseconcept

De Pizzabakkers bleek booming, want sinds de oprichting in 2009 groeide het pizzarestaurant uit tot een franchiseconcept met 34 vestigingen – binnenkort de 35ste - verspreid over het land. “We vinden het belangrijk dat mensen bij ons een leuke avond hebben. Daarom willen we altijd vlotte service bieden: enthousiast en vriendelijk."

"Daarnaast zijn onze pizza’s echt van hoge kwaliteit. Dat komt doordat we hoogwaardige ingrediënten gebruiken én doordat we veel aan productontwikkeling doen. We stellen een menu samen met respect voor de Italiaanse keuken en tegelijkertijd met een moderne twist. We hebben nooit meer dan twaalf pizza’s op de kaart en variëren met de pizza van de maand, die een spannendere receptuur heeft.”

'Een elektrische oven verbruikt minder energie. Bovendien is de temperatuur goed controleerbaar'

Elektrische ovens van  Moretti Forni

Dat De Pizzabakkers vooruitkijkt en altijd in ontwikkeling is, zal duidelijk zijn. “Met een groeiambitie van 50 restaurants in 2025 moet je wel vooruitkijken. We zien dat veel gasten duurzaamheid belangrijk vinden. Daarom maken we steeds meer pizza’s met heel lekkere groentetoppings”, aldus Go. “Met het oog op het milieu moesten we ook een andere koers gaan varen met onze ovens. In Italië zijn nieuwe houtovenrestaurants al niet meer toegestaan."

"Nu ligt de focus daar op elektrische ovens die ‘rustiek’ bakken. Na uitgebreid testen zijn wij met NordCap in zee gegaan en inmiddels hebben veel van onze restaurants een elektrische oven, een Moretti Forni Series S Icon met volledig stenen bakkamers. Heel fijn, want deze verbruiken minder energie en hebben geen roetfilters. Bovendien is de temperatuur goed controleerbaar en dat maakt de kwaliteit van onze pizza’s veel consistenter.”

*Tekst gaat verder onder de foto

De Pizzabakkers - Nordkap - Adv - Header

NordCap Nederland

NordCap Nederland is expert op het gebied van koel-, spoel- en warmtetechniek, met een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca- en winkelinrichting. De producten van NordCap zijn van internationale premiummerken, waaronder Moretti Forni, Alpeninox, Nuovair, IDEAL AKE en Fogal.

Artikel delen