Contrast in Amsterdam is open: restaurant op een oud vrachtschip

Restaurant Contrast interieur

Contrast in Amsterdam is open: restaurant op een oud vrachtschip

Tussen de schepen op de NDSM-werf in Kaap de Groene Hoop opende het nieuwe restaurant Contrast in Amsterdam. De zaak is gebouwd op een oud vrachtschip. Hier ontmoeten kunst en eten elkaar tijdens een unieke ervaring op een dobberend schip. Bekijk onderaan het artikel de foto’s.

De ruimtes

In de haven Kaap de Groene Hoop vind je restaurant Contrast. Het paviljoen is gebouwd op een oud vrachtschip en ingericht door zU-studio’s. Wandel naar binnen en kom terecht in het grote open, asymmetrische restaurant. Aan de voorkant van het schip zit het terras: vanaf hier heb je een weids uitzicht over het IJ. Beneden is een mysterieuze ruimte die zich leent voor kunstexposities- en installaties, optredens en evenementen. Daarnaast is er ook een ruimte voor privé-evenementen, wijnproeverijen en meer.

'De chef bepaalt wat er op het wisselende menu staat'

Het menu

Bij restaurant Contrast wordt uitsluitend gekookt met lokale en duurzame producten. De moderne open keuken is gesitueerd in het oude stuurhuis van het vrachtschip. De chef bepaalt wat er op het wisselende menu staat. De gerechten zijn afhankelijk van van wat de boeren konden oogsten en wat de lokale vissers gevangen hebben in de zee. De duurzaamheid wordt ook doorgetrokken naar de drankenkaart. Zo staan hier natuurwijnen en sterke drank van Nederlandse bodem op.

Het design

Het paviljoen is ontworpen door zU-studio architecture en ontwikkeld door Kaap de Groene Hoop. De zaak bouwden ze op een oud Dortmunder-schip en de constructie is een mix van staal en nieuwe abstracte geometrie. Hierdoor ontstonden er spannende ruimtes. De structuur is geïnspireerd op de sculptuur van Richard Serra op het Museumplein in Amsterdam.

Contrast-Amsterdam-7
Contrast-Amsterdam-3 Contrast-Amsterdam-4
5-1
Contrast-Amsterdam-5 Contrast-Amsterdam-2
Contrast-Amsterdam-10
Contrast-Amsterdam1 Contrast-Amsterdam-6
Artikel delen