1NUL8 in Rotterdam breidt uit: ‘We openen 3 nieuwe locaties’

Ondernemers Fabian Loveriks en Floris van der Sluis met de 3 nieuwe zaken

1NUL8 in Rotterdam breidt uit: ‘We openen 3 nieuwe locaties’

De succesvolle zaak 1NUL8 in Rotterdam breidt uit met niet één, maar drie nieuwe locaties. De ondernemers zijn Floris van der Sluis (rechts op de foto) en Fabian Loveriks (links op de foto). Ze hebben grote plannen met de horecazaken. “We willen 1NUL8 nóg groter maken en nieuwe locaties openen met elk een eigen concept, maar dan wel onder één naam.”

Tekst: Madelief de Weerd

Van der Sluis opende 1NUL8 aan de Meent in 2012. Vijf jaar later kwam Loveriks erbij als compagnon. In 2019 openden ze ook Vandal aan de Westewagenhof in Rotterdam. De 1NUL8-locatie bleek een groot succes te zijn. Toen vorig jaar in oktober Vandal onder water liep, staken de heren de koppen bij elkaar. Loveriks vertelt: “De chef-kok belde om te vertellen dat er tien centimeter water lag in Vandal. Het bleek een grote lekkage bij Dudok te zijn. Water is een sluipmoordenaar: het hele interieur moest eruit. Floris en ik zijn gaan nadenken wat we wilden gaan doen. We kwamen tot de conclusie dat we 1NUL8 nóg groter wilden maken en nieuwe locaties wilden openen onder één naam.”

'De chef-kok vertelde dat er tien centimeter water lag in het restaurant'

Drie nieuwe 1NUL8 locaties

Die nieuwe locaties gaan er komen. En niet één, maar drie: 1NUL8 Basement op de locatie van Vandal, 1NUL8 Noord aan de Bergweg in Rotterdam en 1NUL8 aan het water in Zwijndrecht.

1. 1NUL8 Basement

1NUL8 Basement komt op de locatie van Vandal en is de eerste zaak die opengaat. De ondernemers hopen in juni dit jaar. “Het wordt een restaurant en cocktailbar ineen. Gasten kunnen hier terecht voor goede cocktails en smakelijke bites en dat alles in een avondvullend programma”, vertelt Loveriks. Het interieur krijgt een lichte en frisse uitstraling met neutrale kleuren.

1NUL8 Basement-Visual-3
1NUL8 Basement-Visual 1NUL8 Basement-Visual-2

2. 1NUL8 Noord

De tweede locatie die dit jaar in december opengaat is 1NUL8 Noord aan de Bergweg in Rotterdam. Deze zaak zal een brasserie/bistro worden. “Hier willen we om 08.00 uur opengaan voor een croissant en een espresso. De sluitingstijd zal rond 23.00 uur zijn. Bij 1NUL8 Noord wordt het dus geen nachtwerk.”

1NUL8 Noord Visual-1

3. 1NUL8 aan het water

In maart 2024 willen Loveriks en Van der Sluis 1NUL8 aan het water openen in Zwijndrecht. Deze locatie gaat het meest lijken op de eerste 1NUL8 aan De Meent. “Maar dan minder schreeuwerig”, vertelt Loveriks. “De zaak wordt laagdrempelig en zal open zijn voor ontbijt, lunch en diner. Op vrijdag- en zaterdagavond willen we hier ook een dj hebben staan.” De nieuwe locatie heeft binnen 350 zitplaatsen, een groot terras en een bovenverdieping voor feesten en partijen met een private dining-gedeelte.

1NUL8 Zwijndrecht-Visual-2
Artikel delen