Eigenaren Verlan & Helling 7 openen café-restaurant Dinette, Amsterdam

Interieur en gerecht van Dinette in Amsterdam

Eigenaren Verlan & Helling 7 openen café-restaurant Dinette, Amsterdam

De Amsterdamse Jordaan is sinds eind maart een nieuwe horecazaak rijker: Dinette. In dit knusse café-restaurant van Daan Bonsen, Dirk Mooren en Tijn Nieuwenhuizen voelen gasten zich direct thuis - of het nu buurtbewoners, toeristen of passanten zijn. “Een toegankelijke plek, met goede wijn, modern café-eten en een sfeer die klopt.”

Tekst: Sylvana Hendrikse

Daan Bonsen, Dirk Mooren en Tijn Nieuwenhuizen runnen meerdere zaken in Amsterdam, waaronder Verlan en Helling 7. “Wij willen kansen niet laten liggen en hopen hiermee leuke concepten neer te zetten waar mensen op af komen”, zegt Nieuwenhuizen. De opening van het laagdrempelige café-restaurant Dinette in de Amsterdamse Jordaan is volgens hen dan ook een mooie toevoeging aan hun andere restaurants. “We wilden een plek creëren met beneden het cafégevoel en boven het restaurantgedeelte. Toegankelijk, met goede wijn en cocktails, modern Europees eten en een sfeer die klopt.”

Klassiek, modern Europees

De menukaart biedt een ruime selectie aan traditionele gerechten met een twist en tijdloze klassiekers: steak frites, een gegrilde pulpo-spies of een goede burger. De kaart wisselt ieder seizoen, met gerechten als asperges of een wisselende ‘catch of the day’. Mede-eigenaar Nieuwenhuizen: “En dat alles tegen een eerlijke prijs.”

De keuken heeft invloeden uit buurlanden Frankrijk, België en Engeland – iets wat Dinette onderscheidt van de vele Italiaanse restaurants in de Tweede Tuindwarsstraat. Ook de wijnkaart is zorgvuldig samengesteld, met zo’n 30 à 40 Europese wijnen die het vakmanschap en toewijding van de wijnboeren laten zien.

*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Kleine gerechtjes Dinette Klassieke hamburger en friet Dinette


'Iedereen is welkom'

Hoewel Dinette zich richt op jonge starters, benadrukken de eigenaren dat iedereen welkom is. “We willen een plek zijn waar gasten zich snel thuis voelen, Amsterdammers of toeristen”, zegt Nieuwenhuizen. De ruime openingstijden bewijzen dit: zes dagen per week kunnen gasten hier dineren en van donderdag tot en met zondag is Dinette ’s ochtends ook al open voor koffie, lunch en een borrel. Voor het diner op de vide kan er gereserveerd worden, beneden houden ze graag een tafeltje vrij voor passanten om spontaan aan te schuiven voor een wijntje of een barbite.

De locatie kende in het verleden veel wisselingen, maar het doel is duidelijk: Dinette moet een blijvende plek worden. Nieuwenhuizen: “Dat merken we nu al aan de terugkerende gasten en dat de buurt ook steeds vaker langskomt. In de zomer hopen we ook toeristen aan te spreken: een mooie mix zou ideaal zijn.”

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dinette met pui open

Café met karakter

Het interieur heeft een art deco-uitstraling: dit zie je terug in allerlei vintage elementen, zoals een wit natuurstenen dressoir uit een hotel in Noordwijk dat tot bar is omgebouwd. Verder hangen er bijzondere lampen en zie je zelfs oude hoofdeinden van tweepersoonsbedden die als lambrisering zijn geplaatst. Het interieur is deels door henzelf bedacht, interieurstyliste Elèn Letort zorgde voor de finishing touches. Nieuwenhuizen: “Het voelt alsof Dinette er al jaren zit, niet als een bruine kroeg, maar als een warm, authentiek café met karakter.”

Het pand heeft bovendien een pui met openslaande deuren, die bij mooi weer wijd openstaan en een Parijse sfeer creëren. Nieuwenhuizen: “Iemand zei laatst: ‘Het lijkt wel alsof je naar een film kijkt als je hier zit en mensen voorbij ziet lopen of fietsen’. Dat soort momenten zijn goud waard.”

 

Artikel delen