'Exclusieve cocktail club' SHU opent eind mei in Amsterdam

SHU Amsterdam - Header

'Exclusieve cocktail club' SHU opent eind mei in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam, op Handboogstraat 15, opent eind mei SHU de deuren. Deze nieuwe hotspot vult het gat tussen een (cocktail)bar en een nachtclub voor een doelgroep vanaf 25 jaar. SHU belooft een frisse wind te brengen in het Amsterdamse nachtleven als de eerste 'high energy cocktail club' van de stad. Eigenaren zijn: Stijn Jesse, Joy Gerritsen, Giovanni de Capitani, Tan Antoniesen en Rodney Thakur. Stefan Sumual wordt barmanager. Toegang in het weekend alleen mogelijk via de gastenlijst.

Internationale allure

Ondernemers Stijn Jesse, Joy Gerritsen, Giovanni de Capitani, Tan Antoniesen en Rodney Thakur misten als begin dertigers een volwassen uitgaansplek in Amsterdam. Met SHU willen ze dit oplossen. 

Het interieur is warm en luxe, dankzij het gebruik van verschillende houtsoorten, marmer en messing. De eerste chique bar is omringd door comfortabele zitjes. Verderop bevindt zich de dj-booth, een hogere, open ruimte met de tweede bar. Ten slotte is er nog een derde ruimte, waar gasten zich in een intieme sfeer kunnen terugtrekken in de lounge-area.

*De tekst gaat verder onder de foto's

1 - SHU Amsterdam - Lang 2 - SHU Amsterdam - Lang

Barmanager Stefan Sumual

Stefan Sumual is de barmanager van SHU. Sumual heeft diverse prijzen op zijn naam staan, zoals de Entree Beste Bartender van 2022, en heeft ervaring opgedaan op plekken als The Butcher en Feijoa in Amsterdam. 

"Als 'High Energy Cocktail Club' zijn cocktails vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van SHU. Sumual heeft een spannende kaart met unieke cocktails samengesteld, maar ook alle klassiekers zijn verkrijgbaar. De cocktails zijn de hele avond en nacht te bestellen."

*De tekst gaat verder onder foto

1 - SHU Amsterdam

Muziek en exclusiviteit

Over de muziek: er wordt een mix gedraaid van (deep)house en disco met een vleugje funk. Hoewel SHU hoofdzakelijk zelf programmeert, zullen zij af en toe samenwerken met een selecte groep organisatoren om nichefeesten te organiseren.

Met een beperkte capaciteit van 180 gasten per avond, is toegang in het weekend alleen mogelijk via de gastenlijst. De procedure om een plekje op deze lijst te bemachtigen zal duidelijk worden gemaakt via de sociale media kanalen van de nieuwe cocktail club.

De nieuwe cocktailclub is vernoemd naar de eenheid waarmee scherpte gemeten wordt, de Scoville Heat Units en belooft een flinke dosis spice aan het Amsterdamse nachtleven toe te voegen met zijn internationale allure.

Artikel delen