Nieuwe restaurants Den Bosch: 6x inspirerende horecazaken

6 Nieuwe horecazaken in Den Bosch Brabant

Nieuwe restaurants Den Bosch: 6x inspirerende horecazaken

De horeca blijft in beweging, zo ook in Brabant. Afgelopen maanden openden een aantal nieuwe restaurants in Den Bosch hun deuren voor gasten. Wij hebben er 6 voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder.

Tekst: Lisa van Dorrestein

1. The Happiness Café

Ontbijtbar The Happines Café, te vinden aan de Orthenstraat in het hart van het centrum, is opgericht door Linsey van Oers. Gasten kunnen binnenlopen voor een ontbijt of lunch to go of deze binnen of op het terras op eten. In de zaak staat een glazen vitrine en bar opgesteld waar al het gebak en de overige lekkernijen liggen. Verder staan er belegde broodjes, smoothies, sapjes, salades en koffie op het menu. Ook aan mensen met allergieën en dieetwensen is gedacht. De ontbijtbar heeft ook vegetarische, veganistische, glutenvrije, suikervrije en lactosevrije producten op de menukaart staan.

2. Restaurant Benjamin

Restaurant Benjamin opende in maart 2023 zijn deuren aan de Kerkstraat in Den Bosch. Eigenaar is Chiel Seuren. Benjamin is ontstaan uit een passie voor goede wijn. Het restaurant schenkt meer dan tientallen soorten wijn dus voor iedere wijnliefhebber en fijnproever is er voldoende keuze. Benjamin staat voor gastvrijheid en bourgondisch ontspannen met een goed glas wijn. Naast wijn kunnen gasten ook aanschuiven om een hapje te eten voor lunch, diner en een borrel. Gerechten zoals ganzenlever, oesters, langoustine en wagyu staan op de menukaart.

3. Restaurant Fret

Restaurant Fret is een plantaardig (vega) restaurant in Den Bosch, te vinden in de Postelstraat. Cynthia Jongenelis is eigenaresse van de zaak en opende begin augustus de deuren van Fret. Onder het motto ‘What you eat is not what you get’ serveren ze plantaardige (vega) gerechten zoals karma kebab, bloemkool wings, salades en de Fret burger. Gasten kunnen van donderdag tot en met zondag op het terras of binnen aanschuiven voor ontbijt, lunch, diner en borrel.

4. Bistro Tante Pietje

Ondernemer Kees Lankhaar opende twintig jaar geleden Bistro Tante Pietje. De horecazaak is een begrip in Den Bosch en een plek waar menig BN’er gespot is. In februari 2023 ging de zaak in vlammen op na het ontstaan van kortsluiting in een droger. Lankhaars ging niet bij de pakken neer zitten en schakelde snel. Op 10 juli heropende de zaak aan de Korte Putstraat in het centrum van Den Bosch.

Ondanks de tegenslagen wisten de gasten van Tante Pietje de bistro snel te vinden. Door de ruime keuze aan gerechten presenteert Tante Pietje een selectie gerechten op de kaart. Kies bijvoorbeeld voor garnalenkroketten als lunch of truffelrisotto voor het diner, met als afsluiter een brownie volgens recept van Tante Pietje.

5. NZ Seafood bar

De NZ Seafood bar is nu nog in verbouwing, maar opent naar verwachting in september haar deuren aan het Stationsplein in Den Bosch. Over het interieur is nog niet veel te zeggen aangezien er flink verbouwd wordt tot de opening. Nico Zwarthoed is eigenaar van de zaak en opende eerder al het visrestaurant Visch in de Koploperstraat in Den Bosch. Het restaurant zal van dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur geopend zijn. Gasten kunnen langskomen voor ontbijt en lunch en van 11.00 tot 18.00 gerechten bestellen met alles wat de zee op die dag te bieden heeft.

6. Osteria Ciao Bella

Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen zeker eens een bezoekje brengen aan Osteria Ciao Bella aan Orthenstraat in Den Bosch. Eigenaresse Kirsten Gieben begon deze zaak in 2019 op Fort Isabella in Vught, maar verhuisde het concept naar Den Bosch, waar het Italiaanse restaurant begin dit jaar haar deuren opende.

De zaak is ingericht met zwarte stalen meubels, witte marmeren tafels en gedecoreerd met gouden en oranje tinten. Het restaurant wil gasten het gevoel geven alsof je bij ‘La Mama’ eet en werkt veel met producten van lokale boeren en producenten. Op het menu staan gerechten uit de traditionele Italiaanse keuken zoals bruchette en carpaccio als voorafje, spaghetti carbonara of -bolognese als hoofdgerecht en als dessert keuze uit onder meer tiramisu en panna cotta.

Artikel delen