Restaurant Le French Café opent in oktober tweede locatie in Amsterdam

Le French Café in Amsterdam

Restaurant Le French Café opent in oktober tweede locatie in Amsterdam

Le French Café opent in oktober een nieuwe tweede locatie in Amsterdam aan de Admiraal de Ruijterweg. Eigenaren zijn Job Ouderland en horecagroep 3WO. Bij Le French staat de moderne Franse keuken centraal. Onder leiding van chef Benjamin Doezie bereiden het team klassieke gerechten uit de Franse koken maar met een twist. Het interieur is bedacht door Casper Reinders in samenwerking met Maureen Woudstra van Studio Matikk en OST interior.

Eigen identiteit

Bij Le French Café staat de typische Franse brasserie centraal maar dan voorzien van Mokumse bravoure. Locals, foodies en liefhebbers van de moderne Franse keuken kunnen binnen lopen of neerploffen op het terras voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. Onder leiding van Benjamin Doezie (voormalig sous-chef van Restaurant Watergang), worden Franse gerechten bereid met een geheel eigen draai.

*Tekst gaat verder onder de foto

Terras_Le_France_Cafe_Amsterdam
Terras Le French Café in Amsterdam

Overdag is er keuze uit onder andere gepocheerde eieren of een salade en er staat uiteraard een ‘croque madame’ op het menu. 'S avonds kunnen gasten aanschuiven voor diner met keuze uit gerechten als geitenkaas- of garnalenkroketjes, diverse vis- en vleesgerechten zoals dorade of entrecote of piepkuiken gegaard op de rotisserie.

Ook aan de vegetariërs is gedacht: keuze uit onder andere artisjok met citroenmayonaise, salade of 'Chou Fleur': verschillende bereidingen van bloemkool met beurre blanc. Gasten kunnen ook kiezen voor een tafel gevuld met kleine gerechtjes of juist voor een plateau met ‘fruits de mer à partager’, oftewel om te delen.

*Tekst gaat verder onder de foto's van gerechten van Le French Café

Le_French_Cafe_Amsterdam_Gerechten

 

Interieur

Het interieurdesign is van de hand van Casper Reinders in samenwerking met Maureen Woudstra van interieur designbureau Studio Matiik en OST interior. En ook hier – verwijzend naar Le French Café in de Javastraat – zijn de witte tegels en oude spiegels prominent aanwezig, net als de kenmerkende bar waar. Maar de gehele vibe is wat rauwer, meer uitgesproken; een beetje meer New York meets zwoel Parijs. Denk aan een tin tile plafond, industriële verlichting en een samensmelting van vintage meubels en moderne materialen. Maar ook aan een ‘fruits de mer’ bar gedecoreerd met allerhande moois uit de zee.

Interieur_Le_French_Cafe_Amsterdam
Interieur Le French Café in Amsterdam
Artikel delen