’t Waaltje breidt uit in Bergschenhoek met shared dining en 10 bowlingbanen

Interieur 't Waaltje in Bergschenhoek

’t Waaltje breidt uit in Bergschenhoek met shared dining en 10 bowlingbanen

Wat begon aan het water in Heerjansdam, kreeg vorig jaar een vervolg in Bergschenhoek. Horecaondernemer Daniël de Blok breidde ’t Waaltje uit met een tweede vestiging én tien bowlingbanen. Daarmee voegt de nieuwe zaak een extra laag beleving toe aan het bestaande shared dining-concept. Gasten kunnen er terecht voor lunch, diner, borrel én een potje bowlen.

Tekst: Madelief de Weerd

De tweede zaak van ’t Waaltje kwam voort uit het grote succes in Heerjansdam. Daar breidden ze het pand een half jaar geleden al uit vanwege ruimtegebrek: een signaal dat het concept aansloeg. Een tweede locatie in Bergschenhoek was dan ook een logische volgende stap. De basis bleef hetzelfde, maar de setting kreeg een nieuw karakter met tien bowlingbanen, een ruim terras én uitzicht op het park. “Maar verder zijn de service, uitstraling en menukaart precies hetzelfde”, vertelt Demi Appelo van het salesteam.

Menu en dranken

Op het menu vind je een mix van shared dining-gerechten die de hele dag door te bestellen zijn . Overdag schuif je aan voor een lunch met rijkelijk belegde sandwiches en diverse eiergerechten. ’s Avonds kies je tussen verschillende soorten sushirollen en comfortfood-gerechten: van tonijn tataki-lolly’s en spicy gyoza’s tot loaded fries en burgers. 

'We zijn bewust een plek voor iedereen'

Ook op het gebied van dranken is er genoeg te kiezen. Start de dag met een flat white of een chai latte, en sluit hem af met een pornstar martini, sangria-kan óf een verfrissende spritz. Verder vind je er een groot assortiment speciaalbieren, cocktails, wijnen en bubbels.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

t-Waaltje-Bergschenhoek-Lansingerland (1)
t-Waaltje-in-Bergschenhoek (4) t-Waaltje-in-Bergschenhoek (3)

Van borrel en diner tot bowlen

“Gasten kunnen de hele dag bij ons terecht en dat zie je terug in het menu”, vertelt Appelo. “We zijn bewust een plek voor iedereen: van vriendengroepen tot families, van borrels en diners tot zakelijke events. Je kunt komen om te bowlen en eten, of alleen voor een drankje of diner. De gast bepaalt het helemaal zelf.”

Sinds de opening loopt het volgens Appelo erg goed. Gasten weten de zaak te vinden en richting het eind van het jaar staan er veel grote partijen gepland. Daarnaast is er een steady team opgebouwd dat goed draait.

*Tekst gaat verder onder de foto.
t-Waaltje-Bergschenhoek-Lansingerland (2)

‘Je moet het samen doen’

Maar personeel werven voor deze tweede locatie ging niet vanzelf. Daarom organiseerde het team speeddates voor nieuwe werknemers, waarbij ze zichzelf konden voorstellen. “Chefs en managers die al ervaring hadden bij onze locatie in Heerjansdam hielpen vervolgens bij het inwerktraject om het concept goed over te brengen.”

Een écht familiebedrijf

Een sterke teamgeest is belangrijk bij ’t Waaltje, want het is een écht familiebedrijf. Eigenaar Daniël de Blok en zijn vrouw Isabella zijn altijd in de zaak te vinden. Ook hun kinderen Devon, Miles en Liv hebben ieder hun eigen taken en werkzaamheden binnen het bedrijf.

*Tekst gaat verder onder de foto's en het kader.

t-Waaltje-in-Bergschenhoek (5) t-Waaltje-in-Bergschenhoek (6)

TikTok als onderdeel van de strategie

’t Waaltje is uitgegroeid tot een hit op TikTok. De filmpjes – die vaak viraal gaan – maakt dochter Liv in samenwerking met mediabureau Mediabazen. “We vinden het leuk om creatieve content te maken. TikTok past goed bij onze doelgroep en heeft ons bereik enorm vergroot”, vertelt Appelo.

Gasten komen inmiddels van ver om het concept in het echt te ervaren. “Vroeger kwamen mensen vooral uit de buurt. Nu horen we vaak: ‘We hebben jullie op TikTok gezien en wilden het zelf meemaken.’”

@twaaltjebarkitchen

Een nieuwe plek, een nieuw team! Er komt weer iets nieuws aan (we verklappen nog niet alles 😁) in hartje Rotterdam en daarom gaat ons team uitbreiden. We zijn op zoek naar verschillende posities waaronder een chef-kok en een restaurantmanager! Solliciteren kan via sabrina@waaltje.com ❤️

♬ origineel geluid - ‘t Waaltje Bar & Kitchen

Derde zaak in de maak

De ambities voor verdere uitbreiding houden echter niet op: achter de schermen werken ze hard aan nog een locatie. Dit keer in hartje Rotterdam. “We nemen een bestaande horecazaak over, waarvoor we de bedrijfsvoering gaan verzorgen. Denk aan HR-beleid, reserveringen en alles hieromheen. Ook zit er een hotel bij”, vertelt Appelo over het nieuwe project. Het huidige concept blijft voorlopig hetzelfde; de naam en locatie onthullen ze later dit jaar.

“We zijn als bedrijf volop in ontwikkeling, maar altijd met het familiegevoel als basis. We doen het echt samen – en dat voelen onze gasten ook.”

Artikel delen