Vegitalian opent nieuwe locatie aan de Schiedamse Vest in Rotterdam

Vegitalian Rotterdam
Tags: ketens

Vegitalian opent nieuwe locatie aan de Schiedamse Vest in Rotterdam

Horecaketen Vegitalian opent 12 juni een nieuwe locatie in Rotterdam aan de Schiedamse Vest. De zaak is de hele dag open voor koffie, ontbijt, lunch en diner en heeft een zonnig terras. 

Foto's: Athena Gronti

Never Ending Food Festa

Het concept van Vegitalian is geïnspireerd op de vegetarische mediterrane keuken. Alles is bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en waar mogelijk lokaal en/of duurzaam. Van Napolitaanse pizza’s en sandwiches, vegan pastry en rijk gevulde pasta’s tot kleurrijke salades, biologische wijnen en cocktails.

Voor de mensen die niet kunnen kiezen, van alles wat willen proeven en met vrienden willen delen, is er ook keuze uit de ‘shareables’. Denk aan ricotta gnocchi, aubergine ravioli en burrata met geroosterde asperges. Met de beste bloem uit Italië brengt Vegitalian haar deeg naar een nóg hoger niveau. De pizzaiolo’s maken het deeg iedere dag vers op locatie en laten het 24 tot 48 uur rijzen, voordat ze de lekkerste pizza’s en Napolitaanse sandwiches serveren.

'We vinden het belangrijk om gasten te inspireren'

Rotterdamse ambitie

Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam. Mede-eigenaresse Sippien Baarsma zegt: "We kijken ernaar uit om in Rotterdam te ondernemen en zijn ervan overtuigd dat Vegitalian goed past bij de plannen en ontwikkelingen van de stad. Het prachtige pand aan de Schiedamse Vest is een toplocatie om iedereen te verwelkomen. We vinden het belangrijk om onze gasten te inspireren gezonder te eten en daarmee bij te dragen aan een gezondere planeet en zichzelf."

Vegitalian-Rotterdam-Athena-Gronti-6
Gerechten van Vegitalian

Het menu

Op de drankkaart van Vegitalian staan biologische (natuur)wijnen, Italiaanse spritzers, cocktails en is er een ruime keuze aan alcoholvrije opties. Neem plaats aan de bar of op het terras, waar je geniet van cocktails als amaretto sour, negroni di casa of espresso martini. Vegitalian werkt naast de vaste leveranciers samen met lokale ondernemers. Op de kaart staan daarom producten van Kaapse Brouwers, Bobby’s Gin en Harvest Café & Bakery.

Kleurrijke Italiaanse vintage sferen

Het interieur van Vegitalian Rotterdam is een mix tussen kleurrijk en modern, gecombineerd met Italiaanse vintage elementen. Het pand kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en veel lichtinval. De details zitten in de groen marmeren tegels, de antieke houten deuren en niet te vergeten het vintage meubilair dat zorgvuldig is gekozen voor deze locatie.

Voor de warme sferen komen de kleuren rood en roze veel terug in de tegels van de open keuken, de bekleding van de stoelen en kussens en de lampen. Wat deze vestiging extra authentiek maakt, is de kunst van Rotterdamse talenten aan de muren. Illustrator Xaviera Altena trapt de openingsmaand af en haar werk is tot eind juli te bewonderen.

Vegitalian-Rotterdam-Athena-Gronti-3
Vegitalian-Rotterdam-Athena-Gronti-5 Vegitalian-Rotterdam-Athena-Gronti-4

Over Vegitalian

Het vega(n) geïnspireerde horecaconcept Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (beiden bekend van o.a. Streetfoodclub Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club en Ruby Rose) en Joep van den Bersselaar (ook een bekende horecaondernemer in Utrecht). In 2020 opende Vegitalian voor het eerst haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgde.

Na het succes in Utrecht heeft Vegitalian in oktober 2023 haar deuren geopend aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Vanaf 12 juni opent de vierde vestiging aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. De ambitie is om de komende jaren uit te breiden met de missie om impact te maken en zo veel mogelijk mensen te inspireren (vaker) vegetarisch of plantaardig te eten.

Meer over de ondernemers lees je in het artikel: 'Deze ondernemers zetten Utrecht op zijn kop met o.a. Ruby Rose en Carmel Market.'

Artikel delen