Vegan-concept Vegitalian gaat tientallen locaties openen

Het team van Vegitalian
Tags: ketens

Vegan-concept Vegitalian gaat tientallen locaties openen

Het vegan restaurant Vegitalian gaat flink groeien. De zaak heropent (na een brand) in april in Utrecht, opent in september in Amsterdam en kijkt nu voor tientallen locaties in het buitenland. Ze krijgen daarbij hulp van Investeringsclub V-SQUARE. Vegitalian is van Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. De eerste twee ondernemers zitten ook achter onder andere de zaken The Streetfood Club (Breda en Utrecht), Ruby Rose (Utrecht), Carmel Market (Utrecht) en Rum Club (Utrecht).

Eerste vestiging bleek een hit

Vegitalian komt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Hun filosofie is dat betaalbaar lekker eten, creativiteit en gastheerschap hand in hand gaan met duurzaamheid en gezondheid. Zij zijn al jaren bewezen succesvol met concepten als The Streetfood Club, Carmel Market, Ruby Rose en Bar Cava. In 2020 ontwikkelden ze Vegitalian, een op de Italiaanse keuken geïnspireerd casual dining-concept met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. De eerste vestiging in de Utrechtse Schoutenstraat was een instant hit onder jong publiek tussen 20 en 45 jaar. In 2022 opende een Vegitalian pizzabar in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

'We willen vega(n) eten voor iedereen toegankelijk maken'

Impact maken

Medeoprichter Joep van den Bersselaar over het commerciële succes van Vegitalian: “We zijn een totaalconcept: Vegitalian is er waar en wanneer je maar wilt. We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en delivery. Bedrijven die trek hebben in lekkere en duurzame vega(n) catering kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk, makkelijk en feestelijk mogelijk maken om vega(n) te eten.” De eigenaren hebben een missie met Vegitalian. ‘Conscious without concessions’. Van den Bersselaar: “We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.”

Over V-SQUARE

Investeringsclub V-SQUARE omschrijft zichzelf als de groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers. De missie is de eiwittransitie te versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal gemakkelijk bereikbaar te maken. Tegelijkertijd wil V-SQUARE met gezellig en heel lekker plantaardig eten zoveel mogelijk mensen verleiden hun eetgewoontes te veranderen. De groep ondernemers beschikt over diepgaande kennis van de markt en ervaring met hospitality, management, formulehoreca en internationale groei. Het bestaat uit ervaren ondernemers Felix Hillen (The Student Hotel/The Social Hub), Lucas Rijckmans, Markus Konings (conceptontwikkelingsbureau Sandenburg-DST) en Arjan Witteveen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa.

Trend plantaardig eten

Markus Konings: “Vegitalian zit helemaal op de trend en de tijdsgeest om de revolutie van plantaardig eten te versnellen. Het casual dining-concept verandert de markt dankzij zeven kernkwaliteiten: enorm gedreven ondernemers, een buitengewoon aantrekkelijke propositie, de focus op hoge kwaliteit, internationale potentie, een smaakvol ontworpen interieurconcept, het Italiaanse lifestyle en community-gevoel, en elke dag een perfecte klantbeleving dankzij geweldig personeel.”

Artikel delen