Debuut: Ruud van Rietschoten doet stap opzij

Debuut: Ruud van Rietschoten doet stap opzij

Horecagroep Debuut gaat een partnership aan met Waterland.  Zij zullen Debuut met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan. Dit betekent dat oprichter Ruud van Rietschoten een stap opzij doet. 

“Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf. Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, de onbetwiste Nederlandse marktleider te worden in all-day restaurants, waar te maken. Ik heb jarenlang met veel plezier met het huidige management team gewerkt en nu is het tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik heb het volste vertrouwen dat het management team de gestelde ambities waar kan maken”, aldus Ruud van Rietschoten, oprichter van Debuut.

Horecaconcepten
Sinds de opstart van Debuut met de eerste locatie in 1982 door Ruud van Rietschoten groeide Debuut door de jaren heen uit tot een leidende restaurantgroep met 29 locaties. Hieronder zijn verrassende concepten op bijzondere locaties door heel Nederland. Veel van deze concepten zijn ware begrippen, denk aan STAN&CO, Popocatepetl The Mexican, Kees, Belgian Beer Café Olivier, De Waag en De Vooruitgang. Debuut wil toonaangevend zijn in gastvrijheid door in steden veelzijdige en spraakmakende horecaconcepten neer te zetten.

Waterland zal Debuut met extra kapitaal ondersteunen en het management waar nodig bijstaan met de verdere groei van de groep. “Voor Waterland past de investering in Debuut perfect in onze strategie om te investeren in groeiende en goed geleide ondernemingen die de ambitie hebben om hun leidende positie in hun sector te versterken”, aldus Wouter Roduner, Partner van Waterland Private Equity Investments.

Over Waterland Private Equity Investments
Waterland (www.waterland.nu) is een onafhankelijke Europese participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in Antwerpen (BE), Bussum (NL), München (DE), Dusseldorf (DE), Manchester (UK), Kopenhagen (DK) en Warschau (PL), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard

Artikel delen