Duitse La Vie*** van Thomas Bühner sluit

Duitse La Vie*** van Thomas Bühner sluit

Het Duitse driesterrenrestaurant La Vie van chef Thomas Bühner is per direct gesloten. De uitbater van het restaurant, Georgsmarienhütte Group, wil zich richten op de kernactiviteiten: staal.

Dat schrijft het Hamburger Abentblatt. Ook het bijbehorende TastyKitchen van de uitbater sluit. Al meer dan 12 jaar heeft La Vie een Michelinster. In 2011 werd chef Bühner zelfs bekroond met een derde Michelinster. Daarnaast had het restaurant 19 punten in de Gault&Millau-gids.

Herschikking
De reden van de sluiting heeft te maken met een organisatorische herschikking van de Georgsmarienhütte Groep, zegt een woordvoerder. De bedrijfsgroep richt zich op staalproductie en staalverwerking. De bedrijfsorganisatie is het afgelopen half jaar volgens de woordvoerder flink veranderd. “In die zin is de sluiting van La Vie*** een logische stap.”

Niet op straat
Thomas Bühner zegt er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de werknemers niet zomaar op straat worden gezet. Toch verliezen 30 medewerkers nu hun baan. Bühner: “Het is nu mijn taak om hen helpen door te gaan.” De woordvoerder maakt zich niet teveel zorgen. “Ze zijn goed opgeleid en hebben een uitstekende reputatie”, zegt ze.

Vervolg
Het is nog niet bekend wat Bühner nu precies gaat doen. Al heeft hij al verschillende aanbiedingen gekregen.

Artikel delen