Nieuwe eigenaren Edel en Het Sieraad bekend

Nieuwe eigenaren Edel en Het Sieraad bekend

Na twaalf jaar nemen vrienden Daan Rohde, Melvin Kruin en Onno Eijkelhof afscheid van hun geliefde Lokaal Edel en de evenementenlocaties binnen het gebouw Het Sieraad. Per 1 april dragen de mannen het stokje over aan de nieuwe eigenaren. 

Vijftien jaar bestierden de vrienden de Amsterdamse horeca samen, waarvan twaalf jaar lang Edel en Het Sieraad. Zij waren het die in 2007 de stap waagden ‘over de brug’. “Horeca in de Baarsjes, dat was spannend in die tijd. Maar we hebben echt een instituut weten neer te zetten”, zeggen ze met gepaste trots. Vlaggenschip is de maandelijkse vrijdagmiddag- en avondborrel EdelWise. In 2007 begonnen als vrijmibo voor een bescheiden clubje, nu het populairste en drukst bezochte na-het-werk-feestje van de stad.

Even slikken en weer doorgaan
Je kindje overdragen, dat is natuurlijk wel even slikken. Maar voor de drie vrienden voelt het als het juiste. De tijd is rijp om ieder hun eigen pad te volgen. Eijkelhof: “We hebben in vijftien jaar vreselijk veel geleerd, gedaan en gezien. We zijn gegroeid als ondernemers, maar ook als mens. En om te blijven groeien, is het goed nu ieder een eigen weg in te slaan.” Ondernemen doen ze vanaf nu daarom zonder elkaar, maar vrienden blijven ze.
 
Eens ondernemer, altijd ondernemer
Die eigen weg betekent voor Rohde een nog diepere duik in de wereld van het entertainment. Hij begint zijn eigen creatief bureau met een focus op entertainment concepten, acts, spelformats en B2B events. Eijkelhof en Kruin dompelen zich even helemaal onder in de wereld van het vaderschap. En gaan waarschijnlijk heel veel ‘bakjes koffie’ doen op het moment dat ze weer boven komen. Want kriebelen blijft het altijd bij deze ondernemers. 

Nieuwe eigenaren
De uitbaters van Restaurant Daalder, Frans van Dam & Dennis Huwaë en de eigenaren van TOBACCO Theater en de Artiesten, Erik van Wilsum & Frank Hekelaar, zijn per 1 april de nieuwe exploitanten van Lokaal Edel en de bijbehorende evenementenlocaties binnen het gebouw het Sieraad. De 4 ondernemers zullen hun samenwerking, welke tot stand kwam in 2018, in het rijksmonument aan de Postjesweg verder uitbreiden en consolideren. Tobacco Theater & de Artiesten (Concept & Culinaire Events ) nemen er vanaf 1 april de organisatie van de BtoB en de BtoC events voor hun rekening en Restaurant Daalder verzorgt, zoals te doen gebruikelijk binnen de samenwerking, de F&B voor deze events.

Edel wordt casual fine dining
De nieuwe uitbaters zetten het huidige concept van Lokaal Edel niet voort, maar bouwen de succesformule van Restaurant Daalder verder uit en openen op de plek van Lokaal Edel een casual fine dining restaurant. De officiële opening en lancering van het spiksplinternieuwe restaurant, zal pas plaatsvinden na een fikse verbouwing, dus de overname per 1 april zal geruisloos verlopen en ook de naam van het restaurant zal pas na de verbouwing worden bekend gemaakt.   De kersverse eigenaren hebben plechtig beloofd de Amsterdammers en het journaille op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen gebouw het Sieraad, maar uit hun enthousiasme en liefde voor de historie van het pand is af te lezen, dat het restaurant op deze prachtige plek een aanwinst voor de stad zal zijn. 

Artikel delen