Botanic Sanctuary Antwerp is geopend en is het meest luxe hotel van België

Botanic Sanctuary Antwerp - header

Botanic Sanctuary Antwerp is geopend en is het meest luxe hotel van België

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Met dit keer: Botanic Sanctuary Antwerp in Antwerpen. Het wordt een van de spectaculairste vastgoedprojecten van België genoemd. De ‘mondaine hotspot’ met 108 kamers en een restaurant van onder anderen Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot moet het meest luxehotel van onze zuiderburen worden. Eigenaar is vastgoedman Eric De Vocht.

Wat is het?

Botanic Sanctuary is meer dan een hotel. Het is een wereld an sich, veilig verborgen achter dikke kloostermurenmuren en verdeeld over de verschillende gebouwen op het terrein van Elzenveld. Met maar liefst drie Michelin-restaurants, twee fine dining-restaurants, een heerlijke hotelbar en oogstrelende eventruimten, waaronder een prachtige 15de-eeuwse kapel. Ooit was dit het oudste ziekenhuis van de stad met een klooster waar de gasthuiszusters vochten tegen de pest en de cholera.

Botanic Sanctuary Antwerp_32866 groot

Waarom moet je er zijn geweest?

Als je incheckt bij Botanic Sanctuary, dan zie je al op tegen het moment dat je afscheid moet nemen. Op het moment dat je de met planten overwoekerde lobby met intieme zitjes binnenkomt, dan voel je een warme deken van gastvrijheid.

Op het hele terrein heerst een heilige rust die in schril contrast staat met de drukte van het oude stadscentrum. Je komt in een andere realiteit, als je door de kruidentuin wandelt of rondsnuffelt in de kloosterapotheek met luxe verzorgingsproducten en vermouth en gin, die zijn gemaakt van zelfgekweekte botanische kruiden. Of als je een voetmassage neemt in het drie etages tellende spa-complex. Een combinatie van sustainable design en hoogstaande technologie.

Ondanks alle verschillende faciliteiten, lijkt alles in het hotel kleinschalig en kwalitatief. Vanaf het glas champagne dat wordt ingeschonken bij aankomst, tot je favoriete krant die automatisch naar de kamer wordt gebracht en de liefde en aandacht waarmee de cocktails worden bereid in Henry’s Bar.

Zelfs de grootste suites zijn zo ingericht, dat je je onmiddellijk thuis voelt. Smaakvol, maar met een persoonlijke touch. In dit hotel vliegen de sterren je om de oren van chefs als Jacob Jan Boerma, Thomas Diepersloot, Roger van Damme en Gert de Mangeleer, maar je kunt ook terecht voor een lichte lunch bij een van de bars. Hier wil je wonen als je een leeftijd hebt bereikt waarbij het enige wat je nog hoeft te doen is te bedenken waar je vandaag wilt eten.

Botanic Sanctuari Antwerp Botanic Santuary Antwerp_23307 groot

 

En waarom is deze hotspot on trend?

Dit is een voorbeeld van een hotel als ‘destination’. Hier ga je heen als je van lekker eten houdt en geen zin hebt om na te denken over de terugreis. Hier geniet je van een culinaire vakantie met elke dag een andere sterrenzaak, topcocktails en een hoogstaande wellness-ervaring tussen alle gangen door.

Nu de wereld in brand lijkt te staan hebben mensen behoefte aan één ding: je even terugtrekken en je omringen met luxe, aandacht en natuur en Botanic Sanctuary speelt hier perfect op in. Het zet Antwerpen opeens op de wereldkaart als luxe hotelstad, zoals bijvoorbeeld Noma de stad Kopenhagen op de kaart heeft gezet als culinaire destination.

Botanic Sanctuary Antwerp_1667 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_1659 groot Botanic Sanctuary Antwerp_1714 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_1865 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_25045 groot Botanic Sanctuary Antwerp_25039 groot

 

 

Botanic Sanctuary Antwerp_32890 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_25337 groot Botanic Santuary Antwerp_23387 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_33079 groot
Botanic Sanctuary Antwerp_33040 groot Botanic Sanctuary Antwerp_33003 groot
Artikel delen