Nobu Hotels zet eerste stap in Afrika: luxe hotspot in Marrakech

opening - Nobu Marrakech - Drone Image groot
Tags: hotel

Nobu Hotels zet eerste stap in Afrika: luxe hotspot in Marrakech

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af, op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Met dit keer: Nobu in Marrakech.

Tekst: Vincent van Dijk

Dit luxe hotel opende eind januari zijn deuren en is een rustpunt in deze kleurrijke Marokkaanse stad. Dit is het eerste Afrikaanse hotel van deze snelgroeiende keten. Het is een samenwerking tussen het succesvolle zakentrio van Nobu Hospitality: acteur Robert de Niro, chef Nobuyujki (Nobu) Matsuhisa en filmproducent Meir Teper en de lokale Hivernage en MC Hotels.

inzet - JuniorSuite1 groot

Wat is het? 

Okay, helemaal nieuw is het niet. Het hotel in de uitgaanswijk Hivernage bestond al sinds 2010 onder de naam Pearl, maar is afgelopen jaar volledig omgekat naar Nobu. Het is onderdeel van de strategie van Koning Mohammed VI om van Marrakech één van de top 20 touristic destinations van de wereld te maken, door meer buitenlandse investeerders te trekken. Uiteraard met de focus op duurzaamheid. Voor die toppositie moet nog best wat gebeuren, maar in ieder geval slim om Nobu te verleiden om naar Marokko te komen. Met zestien hotels (en nog achttien in de pijplijn!) en zo’n vijftig restaurants brengt dit een grote schare internationale fans naar deze stad. Het all-suite hotel met een ondergrondse club is een veilige plek voor de rich and famous. Al heeft het nog niet die uitstraling als je pal voor het hotel staat. Dit voelt eerder aan als een afgegleden Spaanse badplaats. Binnen voelt het gelukkig een stuk luxer.

terras - NobuMarrakech--8 groot-1 terras - NobuMarrakech--2 groot

 

Waarom moet je er zijn geweest?

Het contrast is enorm, tussen de armoede en totale chaos van slangenbezweerders en zwaarbepakte ezeltjes van het op enkele minuten lopen liggende plein Djemaa el-Fna, de medina en de souks en de heerlijke rust en luxe in het hotel. Nobu is de bekendste Japanse (fusion-)restaurant- en hotelketen van de wereld en neemt zijn strakke Japanse stijl mee in de 71 suites van dit hotel. Toch slaan de hotels van Nobu altijd een brug met lokale omgeving. Zo word je in de lobby-bar ontvangen door in vol Marokkaans ornaat gestoken portiers, met muntthee en live Marokkaanse muziek en is er een hammam van 2000 vierkante meter met 14 behandelsuites voor Japanse lichaamsverwennerij. Eén van de grootste spa’s van Marrakech. Ook de suites zijn voorzien van een Marokkaanse touch.

Hoogtepunt van dit hotel is letterlijk het ronde dakterras met 360 graden uitzicht over de rode stad. Het voelt aan als een luxe strandtent, maar met topcocktails en fijne Asian bites. Zelfs in februari zit je hier heerlijk in de zon en snap je waarom de wijk Hivernage (overwintering) heet. Het publiek varieert van internationale gasten tot de lokale Marracash jetset. Want, zeker voor Marokkaanse begrippen, betaalbaar is het hotel niet. Op het rond het zwembad gesitueerde dakterras zitten een cocktail- en sushibar. Ook het restaurant met cocktailbar heeft een zwembad.

Waarom is deze hotspot on trend?

Deze nieuwe hotspot laat zien dat Afrika hard bezig is met een opmars. We zien dat veel Afrikaanse landen inzetten op luxe (eco)toerisme. Een gouden greep, want de combinatie van de cultuur, rijke natuur, veel personeel, ongekende luxe en goed eten gaat erin als koek, bij het rijke Westerse publiek. Het is dé kans voor dit continent om zich economisch te ontwikkelen. Bovendien is Nobu Marrakech, nét als Botanic Sanctuary, een destination, want hier kun je echt een paar dagen spenderen met lekker eten en uitgebreide treatments in de spa en dat in een totaal andere wereld, waardoor je even wordt losgekoppeld van de realiteit.

NobuMarrakech- groot NobuMarrakech-1998 groot
Artikel delen