Horeca is aandacht

Horeca is aandacht

​Terwijl de directeur van Hotel Casa Amsterdam zijn werknemers een sportschoolabonnement, huisvesting en hogere verdiensten op zaterdagavond aanbiedt, kan personeel van horecagroep Debuut 300 euro verdienen bij het aandragen van een nieuwe collega en is bij restaurant Pesca in Amsterdam een vierdaagse werkweek de standaard. Het maakt de bedrijven tot aantrekkelijke werkgevers. Maar om het horecavak écht op hoog niveau te houden is meer nodig: aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom startte Hotel Casa in samenwerking met het ROC met een interne horeca-opleiding en leidt NH Collection Barbizon Palace Hotel in Amsterdam stagiairs op tot volwaardige werknemers. Een goede zet, want stagiairs zijn (uiteindelijk) opgeleid, bereid in zichzelf te investeren en de talenten van de toekomst.

Door: Iris Kranenburg 

Al dit soort initiatieven zijn in ieder geval hard nodig, met de 37.000 openstaande horeca-vacatures. Een duizelingwekkend aantal en de gevolgen ervan worden steeds duidelijker: horecabedrijven kiezen noodgedwongen voor kortere openingstijden of zelfs permanente sluiting en houders van strandpaviljoens zijn zelfs nu al bezig met het werven van personeel voor volgende zomer. Kortom: personeelstekort blijft een hot item. Wij blijven daar in Entree uiteraard op terugkomen, in de december uitgave zelfs met meerdere artikelen.

Eveneens in het december nummer veel aandacht voor de Entree Awards, waarvan de uitreiking op maandag 26 november plaatsvindt in Theater Amsterdam. Wij hopen u natuurlijk te mogen verwelkomen op deze mooie avond! Grote vraag is: bij wie begint de feestmaand december extra feestelijk met de gouden onderscheiding? De genomineerden bieden in elk geval nu al een mooi overzicht van een aantal opvallende trends, zoals de opkomst van minirestaurants, concepten waar het verboden is te fotograferen en duurzaamheid die binnen de hotellerie hand in hand gaat met design. Laat u vooral inspireren door deze genomineerden, want door bij elkaar naar binnen te kijken kunnen we onze eigen fantasie prikkelen.

Artikel delen