The EDITION in Madrid is open: hotelier Ian Schrager (76) voelt de tijdgeest nog haarfijn aan

The EDITION Madrid

The EDITION in Madrid is open: hotelier Ian Schrager (76) voelt de tijdgeest nog haarfijn aan

Trendforecaster en marketeer Vincent van Dijk struint de hele wereld af op zoek naar hotspots waar je als horecaprofessional absoluut moet zijn geweest. Elke maand verschijnt deze rubriek. Dit keer was hij in Madrid, bij luxehotel The EDITION. Het nieuwe hotel van 'levende legende' Ian Schrager.

Wat is het?

Midden in het centrum van Madrid ligt dit nieuwe luxehotel. De hotelketen werd bedacht door Ian Schrager, één van de twee eigenaren van de legendarische New Yorkse Studio 54. De club die gasten selecteerde op uiterlijk en waar sterren zich laafden aan alles wat God verbood. De club bleef verrassen door met ongekende regelmaat het interieur, de grootte en het concept te veranderen. Helemaal zuiver was het financiële beleid niet, met als gevolg dat hij moest brommen, tot president Obama zelf hem kwam redden. Na een andere succesvolle club verschoof zijn aandacht naar hotels en bedacht hij het fenomeen ‘boetiekhotel’. In partnership met Marriott International opende hij EDITION Hotels, met hotels in onder meer Londen, Tokyo, Dubai en New York. Stuk voor stuk plaatjes met indrukwekkende bars en restaurants. 

luxehotel The EDITION Madrid_1

Waarom moet je er zijn geweest?

Met dit nieuwe luxe ‘urban resort’ laat hotelier en vastgoedontwikkelaar Schrager zien dat hij de tijdgeest nog altijd haarfijn aanvoelt. Zijn hotels worden over de hele wereld gekopieerd, maar zelf zorgt hij altijd dat hij ver vooroploopt. Het zijn ware stijliconen. Zo ook The EDITION Madrid, waar kleurgebruik niet wordt geschuwd, al zijn de kamers ingetogen wit. De grote roze vlakken, koraalrode tapijten en knalrode potten brengen je meteen in een uitgelaten vakantiestemming en zijn een verademing in vergelijking met de veilige greige-tinten die we tegenwoordig vaak zien.

Het kloppend hart wordt gevormd door twee Latijns-Amerikaanse restaurants, dé trend van dit moment. Het Mexicaanse Jeronimo en het Peruaanse Oroya op de vierde verdieping. Dit laatste heeft een waanzinnige daktuin die overloopt in het zwembad met pool-bar. Het overwoekerde terras met pergola dat iets weg heeft van de Jardins de Majorelle van Yves Saint Laurent in Marrakech, maar dan met Peruaanse kleurdetails. Het is het grootste dakterras van Madrid en dé plek om gezien te worden. Het zit vol met rijke Madrileense families en internationale jetset. Het is vooral de service die de plek écht bijzonder maakt. Een enorme hoeveelheid woest aantrekkelijke obers met zonnebrillen die af en aanlopen met bladen vol pisco sours, met aandacht voor de kleinste details.

Waarom is deze hotspot on trend?

Het lijkt gewaagd om in een hotel twee Latijns-Amerikaanse restaurants te openen. Maar zowel de Peruaanse als de Mexicaanse keuken zijn hotter dan hot. En vooral de Peruaanse keuken, met een eeuwenoude mix van onder meer Spaanse, Franse, Aziatische en de inheemse keuken, is minstens zo kleurrijk als The Madrid EDITION. Dit hotel durft zich uit te spreken en kleur bekennen is exact waar de gast nu behoefte aan heeft.

Vincent_Luxe hotel_2 Vincent_Luxe hotel
Artikel delen