De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Lelystad moet je zien

Uitschieters Lelystad

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Lelystad moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een nieuwe stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart. Dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Lelystad.

Tekst: Sanne Lafleur 

MR Lely 

Lelystad heeft er een nieuw en imposant restaurant bij: MR LELY. Vorig jaar opende de ondernemersfamilie Kok het restaurant, dat onderdeel is van het totaalconcept Kok Experience. Daar staan de elementen fun, movie en action centraal. Met restaurant MR LELY voegen ze daar food aan toe. De naam is een subtiele verwijzing naar Cornelis Lely, de naamgever van Lelystad.

MR LELY is een horecavoorziening die opvalt en niet alleen vanwege de grootte, maar zeker ook vanwege het design dat is gedaan door Heineken Interieur Design. Het interieur is tijdloos, huiselijk en opvallend, met een open keuken, bier-etalage en opvallende dj-booth boven de bar. 

OPENINGSFOTO pr leleheinekenleleystad8 OPENINGSFOTO pr leleheinekenleleystad8-1

MJ Café

MJ Café, een plek waar je kunt lunchen, dineren en borrelen met uitzicht over de Bataviahaven en het Markermeer. Een café is het eigenlijk niet, maar eigenaren Jeroen en Miranda de Groot wilden graag een hoogwaardig én laagdrempelige eetgelegenheid naar Flevoland brengen met de feeling van een café. Beleving staat bij deze zaak centraal. Zo kunnen gasten aanschuiven aan de verhoogde chef's table.

Afgelopen jaar opende MJ Café in het gloednieuwe pand in de Bataviahaven. Daar zijn 170 zitplaatsen binnen en 120 zitplaatsen buiten gerealiseerd. Executive chef Joas Bierlee en head chef Robin Boel, die beiden jarenlange werkervaring hebben bij sterrenrestaurants, bereiden gerechten met een touch of fine dining.

De Gordiaan

De Gordiaan in Lelystad is een kleine, gezellige zaak met een open keuken. Het restaurant werd in 1980 geopend als Eethuisje De Gordiaan. Sinds de overname in 2015 staan Lars en Joëlla Dekens aan het roer. De gerechten die worden geserveerd zijn geïnspireerd op de omgeving en bij voorkeur gemaakt van biologische streekproducten.

Chef-kok Lars heeft zich gespecialiseerd in het ambachtelijk koken met seizoens- en streekproducten zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Het restaurant veroverde in september 2022 de derde plek in de finale van de jaarlijkse competitie van restaurantvereniging Euro-Toques. Die werd gehouden tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Artikel delen