Emile van der Staak, Niven Kunz en Luc Kusters koken 22 april voor Earth Day

Emile van der Staak, Luc Kusters en Niven van Bronckhorst-Kunz

Emile van der Staak, Niven Kunz en Luc Kusters koken 22 april voor Earth Day

Op Earth Day, 22 april 2024, slaan drie groenterestaurants de handen in een: De Nieuwe Winkel, Bolenius en Triptyque. Op deze dag laten Emile van der Staak, Luc Kusters en Niven van Bronckhorst-Kunz in restaurant Bolenius zien hoeveel moois de natuur te bieden heeft, hoe belangrijk het is om duurzaam om te gaan met onze aarde en hoe bijzonder de botanische keuken kan zijn.

Earth day

Earth Day werd voor het eerst gevierd op 22 april 1970, en is ontstaan uit een groeiende milieubeweging. Miljoenen mensen namen deel aan protesten voor milieubescherming. Deze dag viert de behaalde successen met betrekking tot milieu en vraag aandacht voor de noodzaak om met elkaar te zorgen voor een veilige en schone toekomst met een gezonde aarde waarvan wij met elkaar kunnen genieten.

Vandaag de dag brengt het Earthday initiatief meer dan 20.000 partners in 190 landen bij elkaar om jaarrond te werken aan de visie waarmee het ooit is begonnen: het zorgen voor een gezonde en duurzame planeet voor iedereen. Met veel  evenementen en initiatieven wereldwijd wordt er bewustwording gecreëerd en actie ondernomen voor het behoud van de planeet.

Duurzame Gastronomie x Dutch Cuisine

Als voorlopers in hun tijd en grondleggers van de duurzame gastronomie laten Emile van der Staak, Luc Kusters en Niven Kunz zien op het bord hoe zij de gastronomie van de toekomst zien. Op 22 april doen zij dat gezamenlijk in restaurant Bolenius. Met hun visie en keuken hopen zij deze en volgende generaties chefs en gasten te laten zien hoe bijzonder (en noodzakelijk) Dutch Cuisine is.

Artikel delen