Euro-Toques groeit hard: 23 nieuwe leden zijn verwelkomd

Nieuwe leden van Euro-Toques
Tags: chef

Euro-Toques groeit hard: 23 nieuwe leden zijn verwelkomd

Een drukbezocht jaarevent en de inauguratie van 23 nieuwe leden en restaurants laten zien dat Euro-Toques Nederland (ETN) aan een forse opmars bezig is. In de fraaie tuinen van Kasteel Maurick in Vught presenteerden ook de partners van ETN zich. Entree sprak er onder meer met de ondernemers van het nieuw aangesloten restaurant Robuust en met bestuurslid Jouke-Piet Drijfhout van De Slotplaats.

Jaarevent in de tuinen van Kasteel Maurick

Op maandag 30 juni 2025 kwamen leden, partners en internationale gasten van Euro-Toques Nederland samen op het jaarlijkse jaarevent, dat dit keer plaatsvond in de tuinen van Kasteel Maurick in Vught. Tijdens een walking lunch werden de gasten ontvangen, waaronder ook afgevaardigden van Euro-Toques International.

Het programma bood ruimte voor inhoud en inspiratie: van een ledenvergadering met een presentatie door Michelin Benelux tot een parallelprogramma over foodtrends en voorraadbeheer. In de middag presenteerde Jan Paul Rutten van Gulpener zich als nieuwe preferred partner, gevolgd door een drukbezochte partnermarkt.

De inauguratie van nieuwe leden werd omlijst door persoonlijke bijdragen van Paul Fagel en Ricardo Eshuis, en afgesloten met een feestelijk sabreermoment. Het culinaire hoogtepunt volgde ’s avonds met een zesgangen walking dinner onder leiding van SVH Meesterkok Niek van Lieverloo.

Bestuurswisseling: Drijfhout is nieuw

Nadat het langstzittende bestuurslid Jos van Grunsven afscheid nam, is Jouke-Piet Drijfhout van De Slotplaats in Bakkeveen als bestuurslid toegetreden. Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Yolande Vesters, vicevoorzitter Silvie Slachter en de bestuursleden Hans van Triest (Kasteel Kerckebosch, Zeist) en Jozua Jaring (Ratatouille*, Haarlem).

Nieuwe leden Euro-Toques Nederland 2025

De inauguratie van nieuwe leden tijdens het jaarevent duurde lang, domweg omdat het er zoveel waren. Voor ieder lid was er een persoonlijk welkomstwoord, en sommige nieuwe leden grepen bovendien de kans om iets meer over hun zaak te vertellen.

Dit zijn de nieuwe leden:

  • Restaurant Jongwijs Westzaan – Sylvester Westrop & Simon Douw
  • Bistro de Koetsier Boxtel – Ayesta & Martijn Coenen
  • Restaurant Da Pietro Elburg – Martin Zwart met chef Mathijn Smit
  • Restaurant Bij Bourgondisch Rosmalen – Tim Everaars & Quintus te Duits
  • Restaurant ’t Kerkje Andijk – chef Luc van der Vegt
  • Restaurant Brut 172** Reijmerstok – Hans van Wolde
  • Kasteel Maurick Vught – Bart Klomp & Jop Schreurs
  • Mano Restaurant Haarlem – Daniel Damen & Kevin Kion
  • Skal Grave – nieuwe keukenchef/mede-eigenaar Bram van Duren
  • Smores Pastry & Chocolate Maastricht–Meerssen – Sebastien Trudelle
  • Restaurant Summum Zeewolde – Lars Dekens
  • Restaurant Mangia Pizza – by Antonio Cavoto
  • Restaurant Achter de Poorte – Natasja Bijl Restaurant
  • Robuust – Raimon & Peter Ian Pot
  • Restaurant Beluga Loves You* – Servais Tielman
  • Kasteel Bijstervelt – Niels van Ossevoort
  • Leefgoed de Olifant – Tim Conijnenberg
  • Restaurant Down to Earth – Reno Wiertz & Siebe de Roos
  • Boutique Hotel Restaurant De Bungelaer – Sjuul Centen & Frank Willems
  • Restaurant Toscanini Franeker – Johannes van Assen
  • Restaurant ’t Hanenhuus Texel – Bart Vermeulen
  • Boer Bart – Bartele Holtrop
  • Restaurant De Zoes Helden – Wouter Verheijen, Frank van Meegen
Artikel delen