advertorial

Folie Culinaire: sterrenchefs en streekproducten op BBB Maastricht

Gerecht

Folie Culinaire: sterrenchefs en streekproducten op BBB Maastricht

Folie Culinaire, het high-end culinaire onderdeel van BBB Maastricht (6 t/m 8 oktober), is dit jaar groter dan ooit. De focus van dit deel van de horecavakbeurs ligt op streekproducten en sterrenchefs die drie dagen lang overal terugkomen op Folie Culinaire – van de Michelin-uitreiking en het Streekheldenplein tot demonstratiesessies en lunches aan de Chef’s Table.

Foto’s: Gerlach Delissen

Michelin-uitreiking

De Michelin-uitreiking vindt opnieuw plaats op de eerste dag van de BBB. Zo’n duizend gasten, waaronder de betrokken sterrenchefs en restauranteigenaren, komen naar Maastricht. De uitreiking is inmiddels stevig verweven met Folie Culinaire. BBB ontvangt alle medewerkers van de betrokken restaurants om naar de uitreiking te kijken – na de uitreiking zullen veel genodigden zich laten zien op Folie Culinaire. Als afsluiting volgt maandagavond het Michelin-diner (ongeveer 650 couverts).

Demokeuken

Folie Culinaire is een belangrijk onderdeel van de horecavakbeurs BBB Maastricht en is populairder (en groter) dan ooit. Niet alleen presenteren standhouders hier de meest hoogwaardige producten en diensten, maar geven ook veel topchefs demonstratiesessies in de Demokeuken.

Voor gasten een mooie kans om deze chefs live in actie te zien, onder wie Luc Kusters (Bolenius* in Amsterdam), die dinsdag een demonstratiesessie geeft. Woensdag staat in het teken van The Green Battle van We’re Smart World, onder leiding van voorzitter Frank Fol in de Battle Area.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Spreker

Tasting Experience

Naast de Demokeuken biedt Folie Culinaire ook de Tasting Experience, waar bezoekers kunnen deelnemen aan masterclasses en tastings onder leiding van ervaren sommeliers. Hier proeven gasten diverse wijn-spijscombinaties, van kaviaar en kaas, en zijn er diverse wijnproeverijen.

De streekproductenmarkt is een andere trekpleister, gericht op kwaliteitsproducten uit Zuid-Limburg. Op het Streekheldenplein, ondersteund door Beter Bij Ons, tonen exposanten meer dan 25 streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg met regionale specialiteiten. Het plein staat verder in het teken van innovatie en verduurzaming.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Vlees Uitleg

Ontvang gratis tickets

Wil jij aanwezig zijn bij horecavakbeurs BBB Maastricht 2025? Je kunt nu gratis tickets aanvragen. De beurs vindt plaats van 6 t/m 8 oktober en is dé plek waar horecaprofessionals samenkomen.

Ontvang gratis tickets

De Chef's Table

Een van de hoogtepunten van Folie Culinaire is de Chef's Table, waar gasten aanschuiven voor een driegangenlunch (30 personen per sessie, 49,50 euro p.p.). De (sterren)chefs komen allen uit de regio en werken veel met streekproducten. Er zijn twee sessies per dag, die live worden gemodereerd door Dennis van Veen, sommelier van het Amsterdamse REM restaurant.

Het Chef’s Table-concept is dit jaar gevuld met deze topchefs:

Maandag

  • Kaj Landman (Restaurant Holsterhof in Posterholt)
  • Mathijs van der Boon (Haricot in Maastricht).

Dinsdag

  • Jan Marrees (Restaurant Marrees* in Weerst)
  • Bart Ausems (Tout à Fait* in Maastricht).

Woensdag

  • Björn Dijkstra (Le Bon Vivant in Maastricht)
  • Ralph Hermans (La Souce – La Butte aux Bois in Lanaken, België).
BBB
Artikel delen