GARDEN GOURMET lanceert twee alternatieven voor kip

Garden Gourmet

GARDEN GOURMET lanceert twee alternatieven voor kip

Om de kipliefhebber in de horeca nog beter te kunnen bedienen én tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar vegan food, lanceert GARDEN GOURMET twee nieuwe producten: de Vegan Sensational Crispy Tenders en de Vegan Sensational Pulled Filet.

Plantaardige eiwitten

Het is één van de grootste trends in het huidige horecalandschap: de opmars van kipconcepten. Het ene na het andere kiprestaurant opent de deuren en sommige locaties kunnen in het weekend zelfs steevast rekenen op een rij voor de ingang. Cijfers van Euromonitor laten zien dat kip direct na varken wereldwijd de meest gegeten eiwitbron is. Tegelijkertijd groeit ook de vraag naar plantaardige eiwitten. Tussen 2015 en 2022 verdubbelde bijvoorbeeld het aandeel huishoudens met minimaal één flexitariër naar 57%.

GARDEN GOURMET bracht twee nieuwe producten op de markt die beide trends combineert: de Vegan Sensational Crispy Tenders en de Vegan Sensational Pulled Filet. Twee plantaardige alternatieven voor kip waarmee chefs geen concessies hoeven te doen op het gebied van smaak, textuur, uiterlijk en sappigheid. Met de producten breidt GARDEN GOURMET haar vegan assortiment uit. Eerder zette het merk zichzelf al op de kaart met kwalitatief hoogstaande plantaardige producten, zoals de Vegan Sensational Burger en het Vegan Gehakt.

*Tekst gaat verder onder de foto

Entree_Header foto (926 x 519 px) (68)
Gerechten met plantaardige vleesvervangers van GARDEN GOURMET

Eigen twist

Met de nieuwe producten kun je – net als met kip - alle kanten op, vertelt Marcel de Leeuw. Hij is chef bij Nestlé Professional, waarvan GARDEN GOURMET onderdeel is: “Ze zijn simpel en à la minute te gebruiken, zowel warm als koud. Wel zo handig in deze tijden van groot personeelstekort.” Omdat de producten niet gekruid zijn, kunnen chefs er hun eigen, creatieve twist aan geven. De Leeuw geeft wat voorbeelden: “De Crispy Tenders zijn heerlijk als burger, in een Caesarsalade of in een taco. De Pulled Filet doet het erg goed op een pizza, of in een soft taco, curry of teriyakischotel.”

CO2 neutraal

Duurzaamheid en gezondheid zijn – net als bij de andere producten van GARDEN GOURMET - belangrijke pijlers geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe kipalternatieven. De Leeuw: “Beide hebben Nutri-Score A, bevatten weinig vet, zijn rijk aan eiwitten en een bron van vezels.” De hoofdbestanddelen van de producten zijn soja-eiwitten en tarwe.

“We zijn daarvoor overgestapt op 100% Europees soja-eiwit dat geen genetisch gemodificeerde organismen bevat. Daarnaast is het merk GARDEN GOURMET CO2 neutraal. Onze fabriek draait bijvoorbeeld op 100% hernieuwbare elektriciteit, we gebruiken recyclebare verpakkingen en hebben pilots opgestart voor een duurzame vorm van landbouw. Onze duurzame ambities reiken veel verder dan alleen plantaardige producten op de markt brengen.”

PROBEER HET ZELF!

De producten zelf proberen? De GARDEN GOURMET Vegan Sensational Crispy Tenders en de GARDEN GOURMET Vegan Sensational Pulled Filet zijn beide beschikbaar via HANOS en Bidfood. Klik op de rode knop om de producten van GARDEN GOURMET te bekijken.

Klik hier voor het aanbod!

Artikel delen