100 Chefs by Gault&Millau op 30 september en 1 oktober in Vianen

Culinair evenement Gault&Millau

100 Chefs by Gault&Millau op 30 september en 1 oktober in Vianen

Gault&Millau Nederland organiseert op 30 september en 1 oktober 2023 een groot event: 100 Chefs by Gault&Millau. Het vindt plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Het evenement brengt honderd toonaangevende Nederlandse chefs samen en verwacht een publiek van tweeduizend culinaire liefhebbers. Dit gastronomische evenement heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scene te promoten.

In samenwerking met Gall&Gall zullen 25 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten kunnen wijnen proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië. Tevens kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.

100 Chefs by Gault&Millau

Het evenement '100 Chefs by Gault&Millau' wordt georganiseerd door Gault&Millau Nederland in samenwerking met Gall&Gall en Miele. Het evenement wordt georganiseerd op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober en is beide dagen van 12:00 tot 18:00 te bezoeken in het Miele Experience Center in Vianen.

Over het weekend zullen honderd vooraanstaande chefs uit het hele land hun vaardigheden demonstreren aan een publiek. Het evenement biedt de gelegenheid voor culinaire exploratie van gastronomische consumenten om in contact te komen met enkele van de meest gerespecteerde professionals in de branche.

'Op één dag kun je van vijftig chefs een gerechtje proeven'
*Tekst gaat verder onder het grijze kader

Topchefs

Veel van de topchefs met de hoogste Gault&Millau scores zijn persoonlijk aanwezig. In totaal zullen 100 van de beste chef-koks uit Nederland gastronomische gerechten op amuse formaat bereiden. Enkele van de aanwezige chefs zijn:
 
  • Nelson Tanate (De Librije, Zwolle) 19,5|20
  • Arjan Speelman (Ciel Bleu, Amsterdam) 19|20
  • Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen) 17,5|20
  • Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam) 17|20
  • Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede, Houten) 17|20
  • Hans Kinkartz (Atelier, Gulpen) 16,5|20
  • Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg) 16,5|20
  • Jan Smink (Smink, Wolvega) 16,5|20
  • Wouter Kik (Codium, Goes) 16|20

Klik op onderstaande rode knop voor meer informatie over het 100 Chefs by Gault&Millau evenement en de deelnemende chefs.

Klik hier voor alle deelnemende chefs!

Hapjes en drankjes

Honderd chefs uit alle hoeken van Nederland wordt gevraagd om op zaterdag of zondag driehonderd signatuur gerechtjes te maken op amuse formaat. Er zijn ruim achttien keukens ingericht in het Miele Experience van waaruit minimaal vijftien chefs tegelijk een gerecht presenteren. Drie maal per dag wisselt de bemanning van de keuken door een andere chef/restaurant die vervolgens ook driehonderd amuses zal bereiden en uitserveren. Op één dag kun je van vijftig chefs een gerechtje proeven en als je een passe-partout hebt voor het hele weekend van honderd chefs. Gelijktijdig heb je de gelegenheid om van 25 wijnhuizen uit Europa en de rest van de wereld een selectie te proeven.

De 25 wijnhuizen die zich in samenwerking met Gall&Gall presenteren komen uit Europa, Zuid Amerika, Zuid Afrika, Amerika en Australië. Gemiddeld zal een wijnhuis drie tot vijf verschillende wijnen willen laten proeven binnen het scala aan wijnen dat men produceert. Van ieder huis zal de top cuvée in de premium wijnbar worden geschonken. De wijnen die hier per glas worden aangeboden zullen in verhouding tot de consumenten prijs zijn; dit zijn de enige consumpties die niet in de ticketprijs zijn inbegrepen.

Overige partners en standhouders die aanwezig zijn zoals bier, fris, delicatessen, apparatuur en keukengerei, richten zich op de culinaire consument. Hun proeverijen zijn in de ticketprijs inbegrepen. 

Meer dan een evenement

"100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers" zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. "We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren."

Het tweedaagse evenement is toegankelijk voor iedereen: van fijnproevers tot enthousiaste amateurkoks. Per dag is er plek voor duizend bezoekers. De ticketprijs is inclusief alle gerechten, wijnen en de proeverijen van de andere partners.

Artikel delen